Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bapupa i central roll mot Örebro

Yannick Bapupa testas som central mittfältare och Hjalmar Öhagen är det enda nyförvärvet som får starta.
Det är på förhand det mest intressanta Gefle IF bjuder på inför dagens säsongspremiär mot Örebro SK i Avesta.
– Men det kommer att bli en del byten och alla utom Jonathan Hellström och Jonatan Berg är med i truppen, säger Pelle Olsson.

Annons

Det är tre månader sedan allsvenskan tog slut och en hel del matchovana kommer förstås att lysa igenom.

Precis som det brukar när det i stället för träning blir spel i 90 minuter med domare och motståndare.

– Det är alltid skönt att komma igång med matcherna. Nu i början kommer vi att rotera runt och testa olika lösningar, säger Olsson.

Det är bland annat därför Yannick Bapupa redan i eftermiddag spelar som innermittfältare.

– När vi fick chansen att värva Jonatan Berg är det här en av lösningarna vi är nyfikna på. Men han kommer säkert att spela matcher som yttermittfältare också. Det samma gäller Johannes Ericsson som spelar mittback mot Örebro men också kommer att användas i sin normala mittfältsroll.

I säsongens första laguppställning får också nyförvärvet från Halmstad Hjalmar Öhagen chansen på högerkanten. Han är det enda nyförvärvet som startar i matchen.

Matchen spelas på Avestas konstgräsplan – på samma ställe där lagen möttes förra försäsongen.

– Det är helt okej. Vi är mest orolig för snön och hoppas att det blir uppehållsväder så att förutsättningarna inför matchen blir de bästa, säger GIF-tränaren.

Det här blir också premiär för GIF:s nya delade tränarskap där Urban Hammar är nykomling. Han får en rolig premiär mot sitt ”gamla” lag Örebro. Han såg för övrigt ÖSK spela 3–3 i sin första träningsmatch för säsongen förra helgen mot norska Kongsvinger.

– Vi får väl se om det har någon betydelse att dom har en match i benen, säger Olsson.

Men Örebro har en hel del problem med skadade spelare. Missar matchen i dag gör Kim Olsen, Michael Jidsjö, Robin Staaf, Magnus Kihlberg, Eric Bassombeng, Gustaf Lundholm, Bertin Zé, Glenn Holgersson, Joakim Green och Moses Reed.

För GIF:s del är det Jonathan Hellström och Jonatan Berg som kör rehabilitering efter sina skador och inte är redo för matchspel än.

Sedan drar försäsongen igång på allvar och nästa helg spelar Gefle hemma mot GIF Sundsvall innan det bär av till Cypern för det första träningslägret med två nya tuffa matcher. det andra blir i mars till Barcelona.

– Det blir bra med dubbla läger i år med de nya spelarna vi har. Det blir perfekt som teambuilding också, avslutar Olsson.

Mer läsning

Annons