Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berg klar för GIF

Nu är Jonatan Berg klar för Gefle IF.
I går meddelade klubben att man signerat ett treårskontrakt med 23-åringen från IFK Göteborg.
– Jag tror att jag kan bidra med ganska mycket, säger nyförvärvet.

Annons

Gefle IF kanske egentligen behövde en central mittfältare, men ändå är Jonatan Bergs namnunderskrift välkommen.

– Det känns jättebra. Jonatan är en gedigen spelare som fått en bra utbildning i IFK Göteborg och som konkurrerat med Niclas Alexandersson (landslagsmannen) om att få speltid. Han har dessutom spetskvaliteter med sitt tillslag och kommer att bidra med en hel del på fasta situationer, säger tränaren och sportchefen Pelle Olsson.

23-åringen är främst värvad som högermittfältare, vilket gör att Olsson nu funderar på att skola om Yannick Bapupa till central mittfältare för att täcka luckan efter pensionerade Mathias Woxlin.

– Det är en idé vi har, men vi har en hel försäsong på oss att prova oss fram. Det är helt klart en utmaning med tanke på att vi har tappat så många centrala spelare, inte bara på mitten utan även i försvaret, fortsätter Olsson.

Med Jonatan Berg är nu GIF-truppen komplett. Det senaste och sista nyförvärvet anländer på torsdag, men kommer inte att träna för fullt den första tiden på grund av den knäskada han ådrog sig i mitten av december.

– Jag har kört rehabträning i IFK Göteborg den senaste tiden och det har gått bra. Senaste två veckorna har jag kunnat löpa, så jag har börjat komma ikapp med flåset. Enligt IFK:s sjukgymnast kan jag börja träna fotboll igen den här veckan.

Jonatan Berg är äldre bror till Marcus Berg som numera är proffs i holländska Groningen. Själv hade han också hoppats på en utlandskarriär.

– Jag har varit i Österrike och Frankrike och provat på, men Frankrike var inte bra på något sätt och de var inte intresserade heller. Med Österrike vet jag faktiskt inte vad som hände, det drog ut lite på tiden bara.

– Det känns bra med Gefle IF, jag är jättenöjd. Jag hoppas att jag kan lyfta mig själv och att jag får spela många matcher, säger Berg, som hade svårt att ta en plats i IFK Göteborg och var utlånad till GAIS 2006 samt Trelleborg 2007.

Värvningen av Jonatan Berg är ett led i Gefle IF:s föryngring.

– Han är i precis rätt ålder. Det är tack vare våra spelarförsäljningar av Anders Wikström, René Makondele och Johan Oremo som vi kan komma ut ur vår generationsväxling på ett ganska bra sätt, säger Pelle Olsson.

 

 

Mer läsning

Annons