Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första passet med Gefle IF

I går fanns han på plats på Strömvallen för att göra sitt första träningspass med Gefle IF.
Men det blev bara lättare löpträning med pulsklocka för Jonatan Berg.
– Det kändes bra ändå. Jag fick i alla fall upp flåset direkt, säger han.

Annons

Han lider fortfarande av den ledbandsskada i knät som han drog på sig i mitten av december. När GIF tränade ett lättare pass under gårdagen löptränade Berg först på egen hand och sedan tillsammans med laget.

– Det börjar kännas okej nu. När jag springer rakt fram känns det bra, det är i sidled och vid tvära vändningar det är värre. Och när jag slår till bollen med insidan av foten, eftersom det är inre ledbandet som är uttöjt.

– Det är svårt att säga när jag kan vara tillbaka i full träning men det brukar ta runt 6–8 veckor. Men det kan gå snabbare med, säger han.

Han är mitt uppe i flytten till östkusten och fortfarande finns alla grejor kvar i Göteborg. Under gårdagen kollade han på lägenhet och tanken är att allting ska vara på plats när Gefle åker till Cypern i mitten på februari.

– Jag har inte hunnit få någon riktig koll på stan än. Jag var ju här i början av januari för att träffa Pelle (Olsson) och Urban (Hammar) men än så länge känns det bara som att jag har åkt förbi allting. Men det är ju lite mindre än Göteborg.

Men trots att Gävle som stad inte hunnit lämna några större spår hos 23-åringen, så är första intrycket av Gefle som lag bättre.

– Ja, det verkar vara ett bra och glatt gäng. Det känns bra att äntligen få komma hit och lära känna grabbarna.

– Jag har ju en ganska så bra högerfot. Sen så är jag rätt bra på att utmana en mot en också.

Högerfoten, ja. Den som Berg bland annat använde mot AIK förra säsongen då han drog in en frispark från 30 meter. Men på frågan om vem som tar hand om frisparkarna i Gefle den här säsongen svarar han ändå undvikande.

– Det får vi väl se. Det får visa sig vem som har känsligast och bäst fot, säger han med ett leende.

– Jag hörde det. Men det blir nog fint, jag hoppas jag klär i det.

Mer läsning

Annons