Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF drar igång – på nytt konstgräs

Långledigheten är över – i dag kör Gefle IF igång hårdträningen inför 2009 års allsvenska.
En god nyhet för laget är det nya konstgräset i Andersbergshallen.
– Det känns jäkligt bra, säger tränaren Pelle Olsson.

Annons

GIF-spelarna fick som vanligt ledigt hela december och över trettonhelgen. I dag klockan 10 på förmiddagen är det slut på vilan. Då blåser Pelle Olsson och nye tränarkollegan Urban Hammar igång försäsongsträningen med ett löptest i Andersbergshallen. De som har fuskat med sin individuella träning under uppehållet kommer alltså snabbt att avslöjas.

– Det är ett så kallat coopertest som vi har haft de senaste åren. Spelarna springer x antal varv i hallen, och så gör vi en uppföljning i mars innan seriestart, berättar Pelle Olsson.

Löptestet görs på ett helt nytt underlag för spelarna. För i december lades nämligen ett nytt konstgräs i Andersbergshallen.

– Den gamla mattan var otroligt sliten efter många års belastning. Så det känns jäkligt bra att få in ett nytt golv. Jag vet inte exakt vad det är, men det är en nyare generation konstgräs som ska vara snäppet bättre än det som finns på Strömvallen.

Ändå är just Strömvallen den troliga platsen när laget genomför årets första fotbollsträning vid halv tre-tiden i dag. Fullstor plan är viktigare än underlaget. Det kan ändå bli så att eftermiddagsträningen genomförs i Andersbergshallen – om det blir för kallt.

– Det har ju sagts att temperaturen ska krypa nedåt igen och gränsen ligger väl vid sju, åtta grader kallt. Sedan börjar det bli problem med bollar och skor, säger Olsson, som fattar beslut vid lunchtid.

Med det nya konstgräset i Andersberg kommer GIF att ha fler planerade träningar där än tidigare försäsonger.

– Ja, det kan bli så att vi är där kanske en gång i veckan framöver, säger Olsson.

Nu väntar en månads träning innan första försäsongsmatchen, mot Örebro i Avesta lördag 7 februari. Innan seriestart – troligen första helgen i april – ska laget hinna med ytterligare sex matcher och två träningsläger.

Mer läsning

Annons