Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF:s lagkapten flyger till Kina för läkarundersökning

/

Gefle IF:s lagkapten David Fällman sätter sig redan under fredagen på ett plan till kinesiska Dalian.
Där väntar en läkarundersökning, sedan kontraktsskrivning – och så ett träningsläger.

Annons

Så Fällman packar inte för något kort resa, utan för en försäsong också. Och kanske ännu mer.

– Jag räknar med att affären är klar nån gång under nästa vecka, säger Gefle IF:s sportchef Hasse Berggren.

– Och sedan ska David ansluta till lagets trupp direkt. Det enda som kan krångla är ju om något dyker upp under läkarundersökningen, men det har jag svårt att tänka mig.

Dalian Transcendence är nykomling i den kinesiska andraligan, att jämföra med exempelvis IFK Göteborgs Gustaf Svensson som nyligen gick till Guangzhou R&F i den kinesiska superligan.

– Visst, det här blev lite oväntat. Men vi önskar verkligen David lycka till. Han ska höra av sig till mig nästa vecka när allt är klart, säger Berggren.

LÄS ÄVEN: Gefle IF:s tränare: "Vi kan vänta på en ny mittback till i mars"

Fällman blir sedan spelklar för Dalian Transcendence, vars hemmaarena har kapacitet för 30 000 åskådare och heter Jinzhou Stadium, när klubben betalat den övergångssumma som denne har inskrivet i kontraktet.

– Vi får en liten peng. Det är bättre än inget alls, säger Berggren. Det var ju ett sånt läge när vi skrev kontraktet med David att det blev en sån här försäljningsklausul, och det var ju ända bra för oss i slutändan.

– Sedan finns det ett internationellt betalningssystem i fotbollen för det där. När vi har fått våra pengar får David klartecken.

Men redan nu jobbar Hasse Berggren med att hitta ersättaren.

– Vi har, som Roger Sandberg sa i en intervju hos er, inte bråttom. Det viktigaste är att hitta rätt spelare, en kille som passar in.

Innan Fällman skrev på sitt ettårskontrakt sa du hade du hade en lista av spelare som tänkta ersättare. Är det den du plockat fram?

– Jag har en rad namn som jag jobbar med. Det är inte helt otroligt att vi kommer att ha en spelare på provträning nästa vecka, men som sagt. Vi har gott om tid, och det finns gott om spelare. Det gäller bara att hitta rätt.

Staden Dalian, med runt sex miljoner invånare, har även ytterligare ett lag i samma liga. Det är etablerade Dalian Aerbin som Mikael Stahre är tränare för. Det laget kom trea i fjol, och missade precis uppflyttning.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i din telefon – ladda hem våra nya appar.

Ladda ned appen här för Iphone (GD)

Ladda ned appen här för Google Play, Android (GD)

Här kan du ladda ner appen till Iphone (AB)

Här kan du ladda ner appen till Android (AB)

Mer läsning

Annons