Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefles motstånd på Cypern klart

Efter lördagens match mot Sundsvall på Strömvallen väntar en betydligt varmare tillvaro i Cypern för Gefle. Nu är också träningsmatcherna spikade. Ryska Alania och armeniska Banants står för motståndet.

Annons

FC Alania är ett lag från den ryska staden Vladikavkaz som tillhör regionen Nord-Ossetien i landets södra del. Det är faktiskt ett lag som vunnit ryska ligan en gång (1995) och spelade i högsta serien till 2005–06. Spartak Moskva dominerade ryska ligan i tio år mellan 1992–2001 då man serien alla år. Utom ett, det var då Alania (då under namnet Spartak-Alania Vladikavkaz) segrade.

– Det kommer att bli en jättebra match. Ett lag från ryska andraligan som dessutom har varit mästare kommer bli en fin genomkörare, säger Gefletränaren Pelle Olsson vars ryska motståndare också kommit tvåa två gånger i högsta ligan (åren 1992 och 96).

FC Banants från Jerevan i Armenien står för motståndet i den andra matchen. Laget ligger i den högsta serien. Laget har faktiskt hamnat i kvalet till Uefa–cupen sju år i rad. Utan att lyckats kvala in.

Laget har bland annat en moldvisk landslagsmålvakt i Yevgeni Matyugin och en mittfältare som gjort över 25 landskamper för Uganda. Det är 23-årige Noah Babadi Kasule det handlar om. De har också ett flertal spelare med meriter från Armeniens landslag. Banants tränades förra säsongen av danske Kim Splidsboel.

– Det är inget snack om att det kommer bli två tuffa matcher, men egentligen vet jag ingenting om motståndet, säger Olsson.

– När man spelar träningsmatcher mot svenska lag så finns det alltid en dos av träning i det hela. Men när man får spela internationella matcher blir det ett inlägg med tuffare spel. Men vilka erfarenheter det ger får man se efteråt.

Lagen är inga som Gefle själva har valt utan det gör arrangören på Cypern.

– Det är många lag från den delen av världen som är på Cypern och tränar just nu.

Med sig till Cypern tar tränarna Olsson och Urban Hammar hela truppen. Det betyder att Jonathan Hellström och Jonatan Berg får flyga med till ön.

– Hellström hoppas vi ska kunna träna för fullt och Berg kommer följa med. Han är med på allt på träningarna förutom matchspel.

Innan säsongen börjar ska Gefle spela nio träningsmatcher. Nu på lördag väntar GIF Sundsvall och därefter blir det de två matcherna på Cypern. Det kommer bli två utlandsresor till. Den 7 mars väntar Mariehamn på Åland och i mitten av mars kommer en träningsmatch spelas i Barcelona. Vilket lag som väntar är inte klart.

Mer läsning

Annons