Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerndt bakom GIF-seger på Cypern

Det såg stundtals trögt ut för Gefle i gårdagens match mot Alania och det krävdes två pigga inhopp av Jonas Lantto och Alexander Gerndt för att Gefle skulle vinna.
– Det var okej, jag gjorde några bra saker och några mindre bra saker, sa Gerndt som låg bakom Gefles båda mål i 2–1-segern.

Annons

Gefle var inte alls med på det fina kantspel som de annars fysiskt starka ryssarna visade upp i början och laget kom runt på kanterna flera gånger.

Det var också så matchens första mål kom till. Bollen kom in från kanten och när Hjalmar Öhagen skulle rensa blev det inte bättre än att en Alaniaspelare fick bollen i bröstet och sedan kunde ett mål forceras in.

– Vi gjorde en svag inledning av matchen och kom på mellanhand i spelet. Sen tycker jag vi jämnar ut det i slutet av första, sa tränaren Pelle Olsson.

Gefle inledde sedan piggt i den andra och hade en bra go i laget, men målet dröjde.

I den 62:a minuten byttes Jonas Lantto in och då blev det fart framåt. Bland annat hann han bränna ett friläge.

Det bytet som skulle komma att förändra resultatet kom i stället i minut 70 när Alexander Gerndt ersatte Hjalmar Öhagen. Gerndt tog då plats med Hasse Berggren i anfallet samtidigt som Amadou Jawo tog klivet ner som höger yttermittfältare.

– Lantto och Gerndt gör två väldigt bra inhopp och det visar att det finns bra alternativ i laget, sa Olsson.

Ja, Gerndt hann bara vara inne i 13 minuter innan han kvitterat till 1–1. Den här gången var det GIF som kom fram på kanten. Bollen hamnade hos Berggren som slog bollen till Gerndt som petade in sin egen retur efter att målvakten räddat hans första skott.

– Det var skönt att få göra mål, sa Gerndt.

Gefles andra mål kom i den 88:e minuten, även denna gång var det Gerndt som låg bakom.

– Jag slår in en frispark och sen ser jag inte riktigt vad som händer, men bollen hamnar i mål och det är det viktigaste, sa Gerndt.

Frisparken han slog boxade målvakten på en egen försvarare som i kamp med Daniel Bernhardsson råkade stöta bollen i mål.

– Det kändes bra den tid jag fick spela, men det var ju inte så länge. Alla fotbollsspelare vill ju spela från start, sa Gerndt.

Kanske får han chansen när armeniska Banants väntar på söndag.

Mer läsning

Annons