Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF mönstrar ny startelva mot SIF

Sandvikens IF mot Gefle IF är alltid intressant.
Storebror GIF ställer visserligen upp med ett kombinationslag i kvällens träningsmatch på Jernvallen – men det är ändå många som aspirerar på en allsvensk plats.

Annons

– Vi har en hyggligt bred och skadefri trupp och med så pass många nya spelare i laget är det viktigt att alla får spela in sig, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.
Det här mötet är inplanerat sedan länge och brukar alltid spelas så här i början av mars. Förra säsongen slutade det 1–1.
– Vi har dessutom lagt in några extra matcher i veckorna på det här viset för att det är viktigt. I helgen spelar vi på Åland mot Mariehamn och i mitten av nästa vecka blir det ett kombinationslag som möter Syrianska.
GIF kommer närmast från en förlust med 1–0 mot Brommapojkarna och byter ut hela laguppställningen. Det är bara Alexander Gerndt som spelar igen.
Några intressanta starter finns det. Jonathan Hellström är på väg tillbaka efter sin skada och bröderna Omar och Amadou Jawo finns också med. Att ex-SIF:aren Hjalmar Öhagen är tillbaka på Jernvallen känns också extra intressant.
SIF preparerar sig för en ny säsong i tvåan och har kommit igång med sina försäsongsmatcher. I helgen blev det förlust mot Hudiksvall med 2–1.
Laget har också några spännande nyförvärv. Vi kan tänka oss att målvakten Peter Bergqvist är intresserad av att storspela mot sina gamla lagkamrater. Emil Oremo känns också som en bra värvning.

Mer läsning

Annons