Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF viker inte för fansen

I går mötte representanter från Sky Blues Gefle IF. Anledningen var förstås beslutet som GIF har tagit – att byta färg på matchtröjan från ljusblått till vitt.
– Vi fick klart för oss att dom är emot det hela. Men vi kommer inte att ändra oss, säger GIF:s Anders Berg som fanns med på mötet.

Annons

Sista chansen att se GIF i himmelsblått blir under vårens träningsmatcher.

För när Strömvallen slår upp portarna till den allsvenska premiären 6 april då GIF möter Kalmar FF är det första gången den nya matchdräkten tas i bruk.

– Vita tröjor, marinblå byxor och vita strumpor. Så kommer det att bli, säger Berg.

Men han har förståelse för fansens protester och håller med om att informationen från GIF kunde ha varit bättre.

– Vi har varit lite för otydliga. Det här mötet var bra och vi förstår deras inställning. Många av supporterklubbens medlemmar är födda på 1980-talet och har växt upp med den ljusblåa tröjan.

Från Sky Blues sida handlade det om att efter årsmötet, där en stor majoritet var för himmelsblått, få träffa och prata med några ansvariga från Gefle IF.

Förhoppningen var att få till en diskussion och en ändring till stånd. Men det kommer inte att ske.

– Nej, vi har tagit det här beslutet och kommer att genomföra det också. Vi visste att det skulle bli åsikter om det hela.

Men GIF har också fått positiva reaktioner sedan sporten avslöjade att ett färgbyte var på gång.

– Många äldre som var med när vi spelade i vitt har hört av sig och tyckt att det var på tiden vi bytte tillbaka, avslutar Anders Berg.

Mer läsning

Annons