Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF vill behålla Dahlén

Gefle IF tappar Anders Wikström till Elfsborg. Men en annan försvarsspelare, Andreas Dahlén, kan bli kvar i klubben.
– Bollen ligger hos honom, säger GIF:s tränare och sportchef Pelle Olsson.

Annons

Gefle har i och med försäljningen av Anders Wikström tappat flera viktiga kuggar och startspelare.

Förutom Wikström har ju Mathias Woxlin och Thomas Hedlund meddelat att de lägger skorna på hyllan. Lägg dessutom till att Johan Claesson lämnat klubben så förstår ni att det finns en del att fundera på för Pelle Olsson och hans nya tränarkollega Urban Hammar.

En spelare som var på väg bort redan i somras är Andreas Dahlén.

Men nu talar mycket för att ytterbacken med den känsliga vänsterfoten blir kvar i Gefle.

– Vi har diskuterat med Andreas angående framtiden och jag kan väl säga att bollen ligger hos honom just nu, menar Olsson.

Andreas Dahlén tycker själv att det känns roligt att GIF vill förlänga med honom, men säger att han ännu inte riktigt bestämt sig.

– Jag har fått ett erbjudande av Gefle och ska inom kort prata vidare med dem, säger Dahlén som i somras provtränade med norska Ålesund.

– Utlandet är fortfarande intressant för mig och det finns klubbar som är intresserade, men transferfönstret öppnar inte förrän 1 januari och det är lite osäkra tider just nu, menar Dahlén.

Pelle Olsson är dock optimistisk.

– Om Dahlén stannar har vi en väldigt bra konkurrenssituation på ytterbackssidan eftersom Jonte Hellström fått en positiv diagnos efter sin operation, säger Pelle Olsson.

Att truppen skulle vara spikad är svårt att säga i dagsläget eftersom transferfönstret är öppet till 31 mars och det fortfarande kan bli förändringar.

– Vi ska sätta oss ned och summera ihop läget nu sedan det blev klart att Wikström försvinner. I nuläget har vi tillräckligt med spelare för att sätta igång säsongen, om vi sedan ska ha ytterligare någon spelare får vi se.

– Jag kan inte säga det ännu. Vi har inte bestämt helt hur vi ska göra där.

– Det är ingen som har hört av sig till oss, varken AIK eller Nürnberg.

– Nej, det är samma sak där. Ingen klubb har hört av sig om honom.

Mer läsning

Annons