Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellström skadefri – nu kör han igång för fullt på Cypern

Gefle IF är nu på plats på Cypern för det inledande träningslägret.
För en av spelarna känns det lite extra.
– Det ska bli riktigt kul att gå för fullt igen, säger Jonathan Hellström, som har en lång skadeperiod bakom sig.

Annons

Det har varit en segdragen historia, hans återkommande ljumskproblem som bromsat upp en lovande karriär.

Under fjolåret blev det bara fem allsvenska matcher, varav fyra från start, och senast han spelade i a-laget var i en träningsmatch mot AIK 23 juni i fjol.

Sedan har bakslagen förföljt varandra, innan det slutligen blev operation i slutet av november. Efter drygt två månader av löpning, teknik- och rehabträning är Jonathan Hellström nu äntligen redo att delta fullt ut även i matchövningarna.

Under Cypernlägret är det tänkt att han ska trappa upp träningen allt eftersom. Det är ett stort fall framåt jämfört med fjolårets vistelse på ön – då fick Hellström mest rehabträna vid sidan om de övriga.

– Det känns kanon och att köra igång här nere är perfekt. Jag har dragits länge med min skada och det är skönt att äntligen vara av med den, säger han.

Men det är en bra bit kvar till GIF:s startelva där Jonathan Hellström tidigare var given som vänsterback. Någon match på Cypern är till exempel uteslutet.

– Man måste komma ihåg att han varit borta under väldigt lång tid, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

GIF-truppen anlände till Ayia Napa i går kväll utan några missöden på vägen. Och de checkade in i en välbekant lobby – samma som i fjol.

– Egentligen ville vi bo på ett annat hotell, mest som omväxling, men vi fick det här och det är inget fel på det, säger Olsson.

Normalt sett har han järnkoll på upplägget, men den här gången är veckans program lite mer flytande. Visst, match i morgon mot ryska Alania och på söndag mot armeniska Banants, men däremellan tar man dagarna som de kommer. Två träningar per dag är inbokade, men några pass byts ut mot gymträning på hotellet och något eller några kanske försvinner helt.

Med nästan två månader till seriepremiären finns det plats för lite mer improvisation.

– Tidigare när vi varit här har det varit närmare seriestarten och då blir det stort fokus på matcherna, det brukar om inte vara genrep så nära på. Eftersom vi är i ett inledande skede nu blir det ett annat perspektiv och vi kan testa lite mer. Vi har till exempel flera spelare som inte spelat matcher ännu, säger Olsson.

Gefle IF stannar i Ayia Napa till måndag, nästa läger är i Barcelona 16-23 mars.

Mer läsning

Annons