Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag spelar GIF på Cyperns riktiga gräs

Gefle spelar i dag sin första match på naturgräs den här säsongen. Men redan under gårdagens träningar såg det väldigt bra ut.
– Planerna här håller absolut högre klass än en vårplan i Sverige, sa tränaren Pelle Olsson.

Annons

Gefletruppen landade på Cypern under måndagen och installerade sig på hotellet. I går var det dags för två träningar där den första hölls klockan 11 på morgonen lokal tid.

– Då tränade vi mycket gräsvana. Teknik var också en stor del av träningen med mycket inlägg och avslut, sa Pelle Olsson i går precis innan laget skulle äta middag.

Den andra träningen handlade inte så mycket om teknik utan mer om tempoövningar.

– Då hade vi bra fart, berömde Olsson.

– Vi kommer att jobba vidare med vårat spel från matchen mot Sundsvall som jag tycker var riktigt bra. Vi gjorde fyra mål och skapade många fler målchanser. Vi ska inte stanna vid en match med det spelet. Det gäller att ha öppna sinnen till den här matchen när vi inte vet så mycket om motståndet. Jag vill se bra fart och det finns ju även en konkurrens spelarna emellan om platserna.

– En tydlighet i pressen både i backlinjen och framåt. Press är ju en nyckel i spelet, sa Olsson.

Glädjande för GIF var att alla spelare var med och tränade under gårdagens spelövningar, det vill säga även Jonathan Hellström och Jonatan Berg. De har ju båda rehabtränat tidigare, men fick nu alltså känna på riktig träning.

Dessa två kommer dock inte finnas med i dagens match mot ryska Alania då de inte är i form för att spela match än. En hel del ändringar sker från matchen mot Sundsvall trots att Olsson var nöjd. Hugosson är tillbaka i målet och har framför sig en backlinje bestående av lagkaptenen Daniel Bernhardsson, Daniel Theroin, Omar Jawo och Andreas Dahlén. Kantspringare på mittfältet är Yannick Bapupa och Hjalmar Öhagen, de kompletteras av Johannes Ericsson och Yussif Chibsah i mitten och framåt spelar fjolårets succèduo Amadou Jawo och Hasse Berggren.

– Tomas Fernandez och Bernhard Nyström kommer inte heller finnas med i matchen. De har varit förkylda och istället för att bara låta dem spela nån minut så vilar vi dem, berättade Olsson.

– Nä, det blir inget speciellt. Men bada blir det inte nu. Det är ju kväll.

Mer läsning

Annons