Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Göteborgs Berg ett hett namn för Gefle IF?

Gefle IF har en plats ledig i truppen.
Lösningen kan heta Jonathan Berg, 23 år.
Enligt vad Sporten erfar har Göteborgsspelaren varit på besök i Gävle.

Annons

Jonathan Berg är äldre bror till Marcus Berg, landslagsman och proffssuccé i holländska Groningen. Samma succé har inte Jonathan upplevt. De senaste åren har han haft svårt att ta en ordinarie plats i IFK Göteborg och i perioder varit utlånad till såväl Gais som Trelleborg.

Fjolåret tillbringade han emellertid i IFK, men det blev bara nio allsvenska matcher totalt, varav sju från start. Nu har kontraktet med IFK Göteborg löpt ut och Jonathan Berg är fri att gå som bosmanfall.

Han har hoppats på en utlandskarriär, men provspel i österrikiska ligalaget Lask Linz och en fransk division 2-klubb har inte gett något.

I med att han inte kostar något i en övergångssumma är Gefle IF intresserat, även om tränaren Pelle Olsson i vanlig ordning inte vill säga särskilt mycket förrän allt är klart.

– Han är ett namn som figurerat, sen får vi se vad som händer, säger Olsson.

– Vi har utrymme för en spelare till i truppen och har sagt att vi är öppna för en mittfältare eller försvarare. Det håller vi på och jobbar med nu och har kontakt med flera namn, men vilka spelarna är får vi återkomma till, säger han.

Flera källor uppger dock för Sporten att just Jonathan Berg redan varit på besök i Gävle och träffat GIF-ledningen. Så här säger Olsson om Bergs kvaliteter:

– Det är en gedigen spelare som fått en bra utbildning i IFK Göteborg.

Jonathan Berg är mittfältare och har använts både till höger och vänster i IFK. Han är ett vasst vapen i samband med hörnor och frisparkar och gjorde bland annat ett riktigt drömmål just på frispark mot AIK i allsvenskan i fjol då han drog in bollen från 35 meter.

Man kan fråga sig om en yttermittfältare är just det som Gefle IF behöver, med tanke på att gedigna ytterspringare som Yannick Bapupa, Jonas Lantto, Hjalmar Öhagen och Daniel Bernhardsson redan finns i truppen.

Tanken kan vara att flytta in Yannick Bapupa centralt i planen och på så sätt försöka fylla luckan som Mathias Woxlin lämnar efter sig.

Just nu tränar GIF för fullt för att komma väl förberedda till den första träningsmatchen, mot Örebro i Avesta 7 februari. På gårdagens träning kunde alla delta, utom Jonathan Hellström som fortsätter med rehabträning efter sin höftoperation.

 

Mer läsning

Annons