Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Oremos besked: Spelar mot Norrköping på lördag

Johan Oremo skadade tummen under förra veckans träning och spelade trots att läkarna avrådde det mot Kalmar. Nu siktar forwarden även på spel mot IFK Norrköping på lördag.

Annons

Gefle IF:s förste målgörare mot Kalmar, Johan Oremo, hann bara spela in i den 29:e matchminuten innan han fick byta med Jacob Hjelte. Orsaken var att han bröt tummen på fredagens träning, efter att ha glidtacklat och fastnat med tummen i konstgräset på Gavlevallen.

Just då trodde Oremo att det endast handlade om en spricka och han tränade på även på lördagen, men när tummen började svälla och bli blå på måndagen skickade laget upp forwarden på akutmottagningen för att få den röntgad. Där blev Oremo sittande hela förmiddagen innan de kunde fastställa att tummen var bruten.

Johan Oremo visar upp sin skadade tumme.

Han skickades då vidare till ortopeden som fick dra tummen rätt och sedan avrådde honom från att spela mot Kalmar – någonting som Oremo totalt struntade i. Han spelade, och gjorde mål, innan han blev tvungen att bryta.

– Man spelar ju fotboll med både händer och armar och jag var dum nog att greppa tag i en kille så att tummen började göra ont igen. Men jag är glad att jag hann göra mål innan jag fick kliva av, säger Johan Oremo.

Han tränade med laget även under tisdagens träning och räknar med att spela mot IFK Norrköping.

– Jag kommer att spela på lördag. Det är några dagars vila nu och om det inte händer någonting allvarligt eller att det blir sämre så är jag definitivt med.

Mer läsning

Annons