Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sky Blues står bakom vitt GIF

Att Gefle IF:s ljusblåa matchtröjor byts ut och blir vita kommande säsong är inget som upprör särskilt mycket.
Spelarna har ingenting emot det och inte ens supporterklubben Sky Blues reagerar på något sätt.
– Nej, det har blivit många samtal om det men det är ingen stor grej för oss, säger Eric Stefansson som är ordförande i supporterklubben.

Annons

Sky Blues har årsmöte på onsdag och då kommer saken att tas upp. Men något namnbyte är förmodligen inte aktuellt.

– Det tror jag inte. Det har i alla fall inte kommit in någon motion angående det så vi kör nog vidare. Vi stöttar GIF oavsett om de spelar i ljusblåa eller vita tröjor.

De flesta ramsorna som sjungs innehåller också det blåa temat. Strofen himmelsblå är till exempel med i flera av sångerna.

– Tja, det blir väl kanske till att ändra lite där och hitta på något nytt. Men det har vi folk som är bättre insatt i än vad jag är. Det känns i alla fall inte som något större problem, säger Stefansson.

Han är betydligt mer intresserad av laget och de sportsliga framgångarna den kommande säsongen.

– Jag tror värvningen av Jonatan Berg var riktigt bra. Men sedan gäller det att vi får en bra start och tar poäng i någon av de svåra inledningsmatcherna för att det ska kännas bra.

Några av spelarna hade inte heller någonting emot att spela i vitt.

– Det har jag aldrig gjort tidigare så det blir säkert jättebra. Helt ärligt så spelar det ingen roll vilken färg vi har på tröjorna. Bara dom är snygga, säger Amadou Jawo.

– För mig spelar det absolut ingen roll. Men jag har ju bara varit här i några år och känner inte av traditionen på samma sätt. Men jag tror vitt blir jättebra, menar Jonas Lantto.

Efter Sportens avslöjande i går offentliggjorde också Gefle IF sina planer.

”De tidigare ljusblå tröjorna skiftas till vita, och byxorna blir blå. Det hela är också ett steg bakåt i tiden, tidigare spelade Gefle IF i vita tröjor och blå byxor ända fram till mitten av 1970-talet då man blev ljusblå”, skriver föreningen på sin hemsida.

Mer läsning

Annons