Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda åter i blågult

Lägg namnet Amanda Östervall på minnet. Den unga fotbollstalangen är åter aktuell för uppdrag i blågul dress.

Redan i somras uppmärksammades Amanda på elitlägret i Halmstad. Och i början av augusti fanns den 15-åriga talangen med på det första landslägret på Bosön.

Annons

Amanda som bor i Örbyhus är också den enda tjejen i åldersgruppen från Upplands som uppmärksammats på den här nivån av fotbollsförbundet.

– Sedan fick jag chansen i landskamperna mot Norge. Amanda spelade med i båda matcherna när Sverige mötte Norge i en dubbellandskamp i Färde väster om Oslo.

• Hur gick det för dig i de båda landskamperna?

– Jo, det gick rätt hyfsat faktiskt. Men naturligtvis har det kunnat gå ännu bättre, säger Amanda.

• Hur ser du på att åter få chansen att vara med på ett landslagsläger?

– Det blir jättekul. Vi ska vara på Bosön 25-28, så det blir fyra dagar och säkert blir det också några internmatcher. Det är 40 tjejer som kommer att vara med.

Amanda är också den enda tjejen i 15-årsgruppen från Uppland som uppmärksammats .Så har det varit även på tidigare landslagsläger och landskamper. Det måste väl kännas toppen att vara Upplands främsta i din åldersgrupp.

– Jo, naturligtvis och för mig är det verkligen fotboll som gäller de närmaste åren. Just nu går jag i nian på Gränby i en skola med fotbollsinriktning. Vi tränar två gånger i veckan, säger Amanda.

• Du siktar kanske också på att fortsätta på fotbollsgymnasium?

– Jo, visst i morgon ska jag besöka Borgarskolan i Gävle och jag ska också besöka Celsius skolans fotbollsgymnasium, säger Amanda, som kommer att söka till båda skolorna.

- Men jag ska söka till flera fotbollsgymnasier runt om i landet för att ha större chans att komma in. Om jag kommer in så blir det tre läsår och mycket fotboll, säger Amanda som gett sig den på att komma långt inom fotbollen.

• Du tillhör ju Rex, har du funderat på hur du ska göra nästa säsong?

– Nja, jag vet inte riktigt. Jag har också tränat med både Tierp och Sirius. Men jag har i-n-t-e bestämt hur det blir nästa år.

• Tierp har ju ett riktigt bra lag, tvåa i damtvåan den gånga säsongen.

– Ja, det kan bli Tierp och i så fall kan jag också bli utlånad till Sirius, som ska ha ett lag i flickallsvenskan nästa säsong, funderar Amanda.

• Hur stor tror du att dina chanser är att komma med i landslaget igen?

– Det är tuff konkurrens, men visst ska jag ha en bra chans.

Sören Åkerman
Tel. 026-15 93 80
sporten@gavlenyhetsbyra.se

Mer läsning

Annons