Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra raka segern för Huge

Huge utnyttjade Trönös försvarsmisstag – två gånger om.

Det gav andra raka trepoängaren i division 3 södra Norrland.

– De får skylla sig själva, säger matchvinnaren Simon Fäger efter 2–1-segern.

Annons

Efter tre omgångar i division 3-spelet är Huge fortfarande obesegrat. I går gjorde laget vad som behövdes hemma mot Trönö, men inte så mycket mer.

– Det har sett helt okej ut så här långt. Vi har inte nått formtoppen ännu, säger Simon Fäger efter den knappa segern mot Trönö.

Fyra minuter in på den andra halvleken gjorde han det avgörande 2–1-målet, efter en svag försvarsinsats av bortalaget.

– Deras mittback slog en för lös passning i sidled och det uppmärksammade jag, säger Fäger vars avslutning var iskall – han rundade målvakten och skickade in bollen i det öppna målet.

– Ja, det var kliniskt. Den satt där den skulle. Ibland måste man ha lite tur också.

2–1-målet var inte den enda bjudningen av Trönö. I den 26:e minuten missbedömde Trönös utrusande målvakt Emil Johansson en långboll, och Meda Makaya kunde nicka bollen över honom och sedan lägga in den i mål.

Tomas Wallgren prickade distinkt in kvitteringen en kvart senare, och efter Huges 2–1-mål hade Trönö ett antal skapliga kvitteringslägen. Huge lyckades dock hålla tätt – och på en kontring i den 75:e minuten dundrade Meda Mekaya in bollen i bortre hörnet, men målet godkändes inte på grund av offside.

– Det kändes inte som att det var offside. Då var det i så fall mer tveksamt vid 1–0-målet. Domaren var bedrövlig, men så är det ibland, säger Hugetränaren Henrik Isaksson, som dock gladde sig åt de tre poängen.

– Vi kan mycket bättre än så här spelmässigt, men vi tog ändå tre poäng vilket är huvudsaken. Det kändes som att vi hade god kontroll på händelserna i den andra halvleken.

Kvalitén på spelet höll ingen högre klass, men det berodde till stor del på Kastvallens gräsmatta.

– När solen skiner och planerna är som golfgreener är det lättare att spela bra fotboll. Nu blir det svårare när bollen studsar som den gör, säger Henrik Isaksson.

HUGE–TRÖNÖ 2–1 (1–1)

Målen: 1–0 (26) Meda Makaya, 1–1 (40) Tomas Wallgren, 2–1 (49) Simon Fäger.

Varningar, Huge: Kristoffer Klang, Abbas Faraj. Trönö: Jonas Lif.

Hörnor: 2–5 (1–0).

Domare: Nino Baresso, Södertälje.

Publik: 92.

Huges tre stjärnor:

3 Abbas Faraj, fw

2 Simon Fäger, mf

1 Janne Olsson, mb

Mer läsning

Annons