Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årsunda vann enkelt mot Ljusne

Årsunda vann med klara 3–0 mot Ljusne hemma på Ip i går i kvalet till trean. Samtidigt vann Kungsgården med 4–2 borta mot Vansbro, vilket gör att Årsunda och Kungsgården nästa helg gör upp om vilket lag som nästa säsong spelar i trean.

Annons

Årsunda tar då emot Vansbro samtidigt som Kungsgården får åka till Ljusne. Fördel Kungsgården som har tre poäng och fem plusmål till Årsunda.

– Vi ska göra vad vi kan i alla fall, säger Årsundas mittfältare Carl-Henrik Olsson som genomförde matchen hårt lindad då axeln gått ur led för en dryg vecka sedan.

Ljusne startade matchen mycket bra och laget vaskade fram chanser, men där tog det stopp då avsluten inte var av samma kvalité.

Lyckades laget träffa målet stod Årsundas målvakt Magnus Bernhardsson där och räddade, Magnus som hoppade in då laget inte hade någon annan målvakt gjorde det riktigt bra och höll nollan.

Årsunda kom in i matchen efter att laget gjort matchens första mål då Nicklas Carlström klippte till från 30 meter med ett elegant skott som helt ställde Ljusnes målvakt Big Phopruk.

Bara två minuter senare hann Markus Larsson nästan före Big på en djupledsboll men det blev ett hopslag och bollen for rakt upp i luften.

Markus bara väntade och plockade elegant ner bollen och klippte in tvåan med Big och en försvarare tätt intill sig.

I den andra halvleken var Årsunda minst lika bra som Ljusdal, om inte bättre. Visst skapade gästerna någon chans men ett stabilt Årsunda höll tätt och med åtta minuter kvar att spela kunde Mathias Enholm dra upp ett anfall från mittplan och efter ett väggpass med Sebastian Falk var han helt ren med målvakten och då är det mål, så även denna gång.

Årsunda är inte lätta att tas med hemma på Ip och laget måste bara vinna över Vansbro nästa helg samtidigt som Kungsgården förlorar mot Ljusne om laget skall nå trean.

– Vi har gjort vad vi ska och Kungsgården kan vara lite upp och ner i matcherna, säger Årsundas Carl-Henrik Olsson innan han traskade in till omklädningsrummet för att ta hand om den trasiga axeln.

Mer läsning

Annons