Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avesta tog ledningen – och vaktade den

Hilles tränare Björn Engelaar var inte nöjd med sina spelare efter att laget borta förlorat mot ett Avesta som var i stort poängbehov med 1–0.
Men fokus låg på fel saker den här gången.

Annons

Hille hade mycket boll i matchen och Avesta krigade så pass bra att man kunde ta ledningen efter ca 20 minuters spel. Därefter ville absolut inte Avesta vara med och spela någon fotboll, då man endast låste ytorna för Hille och enbart koncentrerade sig på att tjonga bort bolluslingen.

Hilles tränare Björn Engelaar var inte nöjd med spelarnas inställning i den här matchen då de lade fokus på fel saker som domaren, bollpojkar och dylikt i stället för att pumpa på för att få till en kvittering.

Nu var det ändå nära att Hille hade fått den ena poängen med sig hem då laget i slutet av matchen i en snöplig situation träffade stolpen och bollen gick ut och träffade målvaktens ben – men olyckligt för Hille blev det bara en hörna.

Hille fick spela matchens sista fem minuter utan Andreas Sjölander som drog på sig en frilägesutvisning, men det spelade inte så stor roll i den här matchen som Hille bör glömma så fort som möjligt.

Avesta hade säkert varit nöjt med den ena poängen då Hille hade väldigt mycket boll – men alla lyft in i straffområdet kunde Avestas förvarare ganska enkelt ta bort. Hille försökte dock att åstadkomma en kvittering då man gick ner på en trebackslinje med en halvtimme kvar att spela, men det här var inte Hilles dag.

– Grabbarna var nog ganska uttråkade på mig efter matchen då jag sade till dom att solen går upp i morgon ändå, avslutade Hilles tränare Björn Engelaar.

AVESTA–HILLE 1–0 (1–0)

Målet: 1–0 (14) Gustav Anderäng.

Publik: 131.

Domare: Patrik Almkvist, Örebro.

Hilles tre stjärnor

3: Samir Balic, fHHH

2: Daniel Qvarnström, bHH

1: Erik Wallner, aH

Mer läsning

Annons