Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avhoppen bekymrar fotbollsbasen

– Naturligtvis är det inte bra. Den saken är helt klar, säger Lasse Carlson, ordförande i Gestriklands Fotbollförbund.

Annons

Gävle Latino kastade in handduken förra veckan och under måndagen kunde Sporten berätta för fotbollsordföranden Lasse Carlson att även Hagaströms SK bestämt sig för att dra sig ur fotbollsfemman.
– Jaha, det har inte ens jag fått veta, var Carlsons första kommentar.
– Vi har inte fått någon officiell skrivelse från Hagaström.
Fotbollsförbundet har representantskapsmöte i morgon, tisdag, där serieindelningen ska fastställas. Carlson utgår från att Hagaströms SK har meddelat sin ståndpunkt fram tills dess.

• Vi har pratat med Hagaströms ordförande och vet hur det ligger till. Två avhopp på kort tid – hur mår fotbollen i Gästrikland egentligen?
– Det saknas väl spelare helt enkelt, och det är svårt med tränare också. Och det är ju inte bara de här klubbarna som har problem, det finns på många andra håll, säger Carlson.
– Naturligtvis är det inte bra. Den saken är helt klar. Men sedan tillkommer det ju nya föreningar också. Vad som händer i Storvik vet vi inte riktigt, med Storviks AIF som är nybildad.

Enligt Lasse Carlson finns det inte mycket förbundet kan göra för att hjälpa Hagaströms SK i nuläget. Men på längre sikt jobbar man mycket med föreningsutveckling.
– Vi får ta tag i det här och hjälpa dem och alla andra föreningar med vad de behöver ha hjälp med. Vi har anställt Anders Nordén från SISU just för att stärka resurserna kring det här med föreningsutveckling. Men han började i augusti och man förändrar ingenting över en natt

Vilka klubbar som tar Hagaströms SK:s och Gävle Latinos platser avgörs på representantskapsmötet.

Mer läsning

Annons