Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bapupa spelar fotboll igen

Nu spelar han fotboll igen.

Yannick Bapupa har lagt den mörka fängelsetiden bakom sig och vill nu hjälpa nya storsatsande AFC United att först och främst ta sig upp till Superettan.

– Med Jawo och Senatore har vi fått två fina nyförvärv, sa Bapupa efter segern med 2–1 i träningsmatchen mot Sandvikens IF.

Annons

Efter våldtäktsdomen som slutade med fängelse och ett brutet kontrakt med Kalmar FF har den förre Gefle IF-spelaren kommit tillbaka på fotbollsplanen. Han spelade med Väsby i division 1 redan ifjol.

– Men det blev inte så många matcher för jag var mest skadad. Nu känns det som en nystart och det är roligt med den här satsningen som görs här, berättade Bapupa som kom in i andra halvlek mot SIF där han också var lagkapten.

Väsby har blivit AFC United och ett helt gäng med spelare som har allsvenska meriter har tillkommit. På Jernvallen igår fanns bland annat Omar Jawo och Sebastian Senatore som ju också har en bakgrund hos Gefle IF.

Laget spelar i samma serie som SIF säsongen som kommer och får där gälla som skyhöga favoriter tillsammans med Sirius.

– Vi har som målsättning att vinna serien och gå upp. Vi har ett bra lag på gång.

Själv njuter han av att finnas med på en fotbollsplan igen.

– Jag vill bara spela fotboll nu. Men nu var det inte så roligt när det var så kallt och planen väldigt svårspelad. Men vi vann i alla fall.

Det gjorde AFC utan att imponera med 2–1. Laget var bättre än SIF i första halvlek medan hemmalaget dominerade spelet efter paus.

– 0–0 efter första fick vi vara nöjda med medan slutresultatet var surt. Men vi visade att vi kan stå upp mot ett så här bra lag också, sa SIF-tränaren Tony Andersson.

Båda lagen saknade förstås en del viktiga spelare. Björn Berglund lämnade planen tidigt efter en känning, Andrew Stadler var sjuk och David Svanberg är på väg tillbaka efter skada för att nämna några.

Emil Wigren klev in när Berglund gick ut och var bästa SIF-spelare. Han gav AFC-försvaret full huggning och det var ingen slump att han nickade in kvitteringen på en hörna.

– Tyvärr släppte vi in två för enkla mål efter misstag. Synd också att planen var så otroligt dålig. Det gick ju inte alls att spela ordentligt utan bollen bara gled. Det ska inte behöva vara så och vi får väl sätta oss ner och försöka reda ut varför det blev så, sa Andersson.

SIF–AFC UNITED 1–2 (0–0)

Målen: 0–1 (62) Ricardo Gray, 1–1 (68) Emil Wigren, 1–2 (69) Femi Orenuga.

Bäst i SIF: Emil Wigren och Andreas Gillström.

Mer läsning

Annons