Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barrling – om Sundhage själv får välja

Pia Sundhage ska ta över svenska damlandslaget – och nämner gävlebon Calle Barrling som önskenamnet i sin ledarstab.
– Mitt nuvarande kontrakt går ut sista december och jag kommer att motta alla eventuella förfrågningar jag får med intresse, säger Barrling till Sporten.

Annons

Pia Sundhage plockade in Tony Gustavsson som assistent under OS-turneringen med USA. Men när hon funderar kring den kommande organisationen runt det svenska damlandslag hon snart blir förbundskapten för – då väljer hon att lyfta fram Calle Barrling.

– Sådana människor behövs nu, förklarade hon i gårdagens Aftonbladet och syftade på Calles djupa kunskap när det gäller spelarna som är på väg uppåt inom svensk damfotboll.

Calle Barrling – som just nu jobbar kombinerat som riksinstruktör och förbundskapten för F19-landslaget – har själv inte sett citatet, och vill inte dra för stora växlar på det just nu.

– Men det är förstås alltid så, att när ett kontrakt går ut så får man alltid överväga vad man ska göra sedan. Alla förfrågningar jag eventuellt får kommer jag att motta med intresse. Jag är nyfiken på alla uppdrag som har med fotboll att göra, säger Barrling.

Om du får frågan är du intresserad?

– Jag kan inte svara på det nu. Jag har inte reflekterat över vad jag ska göra sedan ännu. Jag är precis på väg att börja ta mig an ett nytt gäng 18-åringar som ska lotsas fram och jag trivs väldigt bra med det jobb jag har nu också.

Att Calle Barrlings namn nämns på ett så tidigt stadie är inte så konstigt. Han var förbundskapten för det svenska F19-landslag som vann EM, och många av de tjejerna står i kö för att slå sig in i Pia Sundhages kommande A-landslagsbygge.

– 15 av 18 spelare i F19-truppen som vann EM tillhör allsvenska föreningar och deras A-lagsorganisation. Pia är nog nyfiken på dem, det vore konstigt annars. Jag upplever henne som en lyhörd och nyfiken person och det är viktigt, säger Calle.

• Vad säger du om att Sundhage tar över damlandslaget?

– Det vore besynnerligt om en förgrundsfigur som Pia inte fick en ledande roll i svensk fotboll. Jag välkomnar henne och den erfarenhet hon skaffat sig utomlands.

• Kanske tar hon med sig en vinnarmentalitet från USA också?

– Vinnarmentalitet finns i och för sig redan i Sverige. Det är bara att titta bara på tjejerna som vann EM så förstår man ju det.

Det stora målet under 2013 är EM på hemmaplan.

– Turneringen spelas under senare delen av juli och finalen går den 28:e på nya Friends Arena. Jag såg att Pia själv sagt att hon tycker det ska bli häftigt att komma hem till en sån grej, säger Calle Barrling.

Mer läsning

Annons