Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa matchen – men ny förlust

Trots kanske säsongens bästa match så blev det ännu en förlust för IFK Gävles damlag i norrettan.

Bortamatchen mot Vasalund förlorades med 2–1 och läget är oförändrat tufft för laget.

Men tränare Jocke Carlsson väljer ändå att försöka se det positiva med det hela.

– För första gången den här säsongen vinner vi statistiken över antal skott på mål och bollinnehav och även om det inte ger några poäng, så måste vi plocka med oss det till fortsättningen, säger han efter lagets 12:e förlust.

Annons

Med nio matcher kvar så har man nu 13 poäng upp till säker mark och det krävs väl inget mattegeni för att förstå hur illa till IFK ligger. Och i matchen mot Vasalund började det illa då man slarvade och redan efter en och en halv minut så var ställningen 1–0. Men sedan ryckte man upp sig och skapade en del farliga lägen.

– Men som det är med bottenlag så har man inget flyt utan bollar studsar utanför i stället för innanför stolparna. Men vi kände i halvtid att vi ändå var med och att vi skulle kunna vända på det, säger Jocke.

Men då får man inte slarva som man gjorde en kvart in i halvleken då en av försvararna dribblar som siste utespelare. Det straffade sig genom ett tungt 2–0 mål. Men de tappra Gävletjejerna gav inte upp och i den 77:e minuten kom reduceringen på en frispark. Men närmare än så kom man inte och nu är ju frågan om inte ettan-tåget gick?

– Vi har ju pratat inom gruppen att vi nästan måste vinna varje match här på hösten för att kunna ha en minimal chans att hålla oss kvar, så att förlora den här matchen, förbättrar ju inte läget naturligtvis. Men vi har inte tappat modet utan vi får sikta in oss på nästa match nu och vi känner att vi är i alla fall på rätt väg, menar Jocke.

• Det har pratats mycket om dom nyförvärv från USA som ni har fått. Vad har dom inneburit för er del?

– Mycket positivt vill jag säga. Dom har kommit in med en glädje och vilja att spela fotboll. Dom har gett de övriga tjejerna en tro på sig själva.

• Kommer ni att kunna behålla dom till nästa säsong?

– Det är alldeles för tidigt att svara på, men om jag säger som så, att det är ingen satsning som jag ångrar att vi gjorde i alla fall. Dom har höjt nivån på det här laget avsevärt och jag är helt övertygad om att vi kommer att vinna snart, avslutar Jocke.

Nästa chans till lagets första seger är kommande lördag då man möter Bollstanäs hemma.

$1

VASALUND–IFK GÄVLE 2–1 (1–0)

$1

Målen: 1–0 (2) Karin Sandbrink, 2–0 (59) Karin Sandbrink, 2–1 (77) Josefine Wingqvist.

$1

Publik: 57

$1

IFK Gävles tre stjärnor

$1

Samantha Brand, bHHH

$1

Mikaela Sundlöv, mfHH

$1

Sandra Törnros, fH

Mer läsning

Annons