Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre försvar ska ta Huge vidare

Trots en svajig avslutning blev IK Huge serietvåa och får kvalspela till division 2.
Det startar i dag med hemmamatch mot Örebro Syrianska IF på Kastvallen.
– Vi har hygglig koll på dom men ska vi gå vidare måste det bli bättre ordning på försvarsspelet, säger tränaren Henrik Isaksson.

Annons

Lagen möts i två matcher hemma-borta och segraren där går vidare till det sista steget mot det lag som hamnar på kvalplats i tvåan. Just nu lutar det åt antingen Falun eller Norrtälje.

Men nu gör Huge helt rätt som bara fokuserar på den här uppgiften mot Örebrolaget som kan bli en nog så obehaglig överraskning. Men Isaksson har försökt tagit reda på så mycket som möjligt.

– Jag har läst lite i tidningarna och pratat med en del som har sett dom spela. Jag vet på ett ungefär vad som väntar och det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig.

Huge koncentrerar sig emellertid mest på sitt eget spel – och då framför allt att få ordning på försvaret som läckt lite för mycket den här säsongen. Speciellt nu på hösten då det blev fem förluster på de sex sista matcherna.

– Tidigare har vi varit mycket stabilare bakåt och inte alls släppt in så mycket mål. Den biten måste bli bättre. Sedan har vi gjort fler mål framåt än vanligt och vi vet att vi har väldigt vassa forwards som kommer att få sina chanser, säger Hugetränaren.

Huge börjar hemma och ska självklart helst ha ett bra resultat med sig till returmatchen i Örebro. Lite sjukdomar och småskavanker härjar i Bomhuslaget.

– Men det hör årstiden till och jag både hoppas och tror att alla är tillgängliga till spel, avslutar Isaksson.

Mer läsning

Annons