Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergström hjälte när Brynäs skrällde

Brynäs stod för en fin insats då man på bortaplan besegrade serieledarna Selånger med 2–1– båda målen av Niklas Bergström.
I matchens absolut sista spark.

Annons

En efterlängtad trea för ett Brynäs som haft en tung säsong. Var det här vändningen?

– Framförallt så var det fantastiskt skönt att vinna igen och det är klart att självförtroendet ökar efter en sån här match, säger en mycket nöjd tränare, Alexander Bäcklin.

19 juni var senaste gången Brynäs vann en match. Efter det har det varit glest med framgångar. Bara en poäng på dom fem senaste matcherna har placerat gävlelaget på en kvalplats. Få hade väl trott att vändningen skulle ske mot serieledarna och på bortaplan.

– Nä kanske inte men jag tycker vi ändå har skaplig koll på dom. Vi har en period i mitten av första halvlek där vi har fyra frilägen och en stolpträff. Visst, dom har mycket boll men vi skapar ändå kanske dom vassaste chanserna, säger Alexander och han fick även se Niklas Bergström göra ett mål på dom frilägen som laget skapade.

I andra halvlek forcerar Selånger för ett kvitteringsmål och får också det. Men åter igen så visar Brynäs stor vilja och i den 94:e minuten så kan Niklas Bergström göra sitt och lagets andra mål. Även det på friläge.

– Dom stod väldigt högt med sin backlinje och vi fick många lägen att sätta in bollar bakom den och det var ju väldigt lyckosamt att vi gjorde två mål på det, menar Bäcklin.

Segern innebär att man nu har kontakt med lagen ovanför strecken igen och i nästa match så stöter man på Avesta som man nu petade ner under nedflyttningsstrecket. Men Alexander ser inget speciellt med det mötet.

– Alla matcher är viktiga för oss nu. Det är bara måste-matcher kvar. Men självklart så har vi ju skapat andra förutsättningar inför den matchen, i och med den här segern.

Och man passade ju även på att hjälpa grannen, Huge som jagar Selånger. Dom två lagen står nu på exakt samma poäng. Det ser ut att bli en spännande höst, både i toppen och botten.

SELÅNGER-BRYNÄS 1–2 (0–1)

Målen, Brynäs: Niklas Bergström 2.

Brynäs tre stjärnor

3: Martin Hofling, b

2: Niklas Bergström, f

1: Christoffer Simensen, mf

Mer läsning

Annons