Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bojent njöt av nya arenan

Hallå där...

Annons

...Patrik Bojent,

...ex-GIF:are som i måndags var med och spelade första matchen med Öster på den helt nybyggda Myresjöhus Arena i Växjö.

Lite skillnad jämfört gamla Värendsvallen som kändes som en betongkoloss.

– Det går inte att jämföra skulle jag säga. En otroligt känsla att få vara med och uppleva något sånt här och det var verkligen en folkfest. Arenan är helt otroligt fin och publiken kommer verkligen nära.

I vanliga fall har ni lockat 2 000-3 000 åskådare till hemmamatcherna i Superettan. Nu var det lite annat.

– Det var helt slutsålt och hade varit så en längre tid. Över 12 000 kom och det var riktigt häftigt. Det var en magisk kväll – synd bara att vi inte kunde vinna mot Värnamo. 1–1 kändes lite så där.

Kan ni hålla det publiksnittet.

– Kanske inte 12 000 men vi har några riktigt bra publikmatcher kvar här hemma som derbyt mot Jönköping och Hammarby. Tack vara den nya arenan kan vi säkert snitta 7 000 i alla fall.

Hur kan Växjö kommun satsa så mycket på idrotten?

– Tja, jag vet inte riktigt. Men det är otroligt roligt att dom gör det. Vi har en helt modern arenastad här med den nya ishallen, friidrott, innebandy och lite annat precis bredvid varandra. Det finns plats för alla.

Kan ni så borde väl Gävle också klara av det!

– Man tycker väl det. Jag är inte så insatt i det hela men har läst att det blev avslag på de planer GIF hade på en ny arena. Tråkigt för det behövs väl en förnyelse hos er också. Strömvallen är ju inte så tidsenlig och jag ser ju här vilken skillnad det blir för föreningen.

Och nu blir det allsvenskan nästa säsong?

– Det är ju åtta omgångar kvar. Men visst har vi bäddat för oss själva på ett riktigt bra sätt och har inte förlorat på 22 omgångar. Vi siktar dit i alla fall. Det skulle vara grymt att få spela i högsta serien på den här arenan.

Följer du Gefles öden och äventyr i allsvenskan?

– Absolut. Jag hade en bra tid där uppe och vet vilken otroligt bra sammanhållning och lagkänsla som alltid finns. Jag är djupt imponerad att dom varje år fixar nytt kontrakt trots taskiga yttre förutsättningar.

Då blir det ett besök här nästa säsong...

– Det skulle vara jätteroligt och någonting att se fram emot. Jag skulle gärna visa runt Bernhardsson och gänget på Myresjöhus Arena också.

Mer läsning

Annons