Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollstanäs kommer med 14 lag till Sandviken

Hallå där ... Magnus Vigren,
tränare för ett av många ungdomslag från Bollstanäs som invaderar Sandviken och Tidningscupen i veckoslutet.

Annons

Hur många lag är det från Bollstanäs SK som kommer?

– Totalt blev det faktiskt 14 stycken och vi räknade ihop att det blir ungefär 180 personer. Från de yngsta på pojksidan till herrarnas seniorlag och även ett flicklag.

Varför denna kraftansamling?

– Jag var själv med ifjol när vi bara var på plats med två lag men tyckte verkligen att det var en otroligt bra arrangerad cup. Allting fungerade från övernattning till frukost och naturligtvis det sportsliga arrangemanget.

Så ni ville tillbaka?

– Vi sa direkt när vi kom hem att vi skulle jobba för att få med oss så många lag vi kunde till det här året. Vi talade bara om hur trevligt och bra det var och så föddes intresset hos flera andra lag också.

Ni verkar ha bra snurr på fotbollen i Bollstanäs.

– Vi har en riktigt stor ungdomsverksamhet och speciellt i de yngre lagen är det många barn med. I P11, de som är födda 2002, har vi fyra anmälda lag där vi har blandat runt. För dom blir det här dessutom första resan ut på en cup och då är Sandviken helt överlägset.

Varför då?

– För att allting är samlat på ett ställe i stora och fina Göransson arena där det spelas på fyra planer samtidigt. Man kan kolla på sina kamraters matcher också. Det blir som en lagresa oavsett ålder. Alla ungdomscuper här i Stockholm är så utspridda och man kan spela på sex-sju olika ställen.

Vad har ni för målsättning?

– Att åka till Sandviken och ha roligt och umgås med kompisar. Sedan vill vi gärna vinna så många matcher som möjligt också.

Då önskar vi lycka till.

– Tack. Det är många som har längtat till den här helgen ett tag nu.

Mer läsning

Annons