Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs hade full kontroll mot Edsbyn

Brynäs IF:s spelidé är att kontrollera motståndarna samtidigt som laget skall fokusera på ett zoninriktat spel.
Detta fullföljdes till pricka i går i matchen borta mot Edsbyn på Öns IP där Gävlelaget visade framfötterna från start och vann med 2–1.

Annons

Brynäs började matchen starkt med ett tryggt spel men allt eftersom tiden passerade övergick matchen till ett mer jämnt spel. Men Brynäs återtog kommandot igen och gjorde 1–0 i den 41:a spelminuten efter att ett inspel i mitten gjort så att Gustav Larsson sedan kunde passa Niklas Bergström som lade bollen in bollen i ett princip öppet mål.

Edsbyns kämparglöd försvann dock inte och en soloprestation av lagets Oliver Widahl i den 43:e minuten gjorde att ställningen var 1–1 i halvtidsvilan.

Brynäs påverkades inte negativt mentalt av kvitteringsmålen från Edsbyn utan gick ut i den andra halvleken och tog ledningen igen direkt. Målet kom efter att Lucas Waldenbäck smällt in en vacker frispark i det vänstra krysset från 25 meters håll.

Efter ledningsmålet hade Brynäs grepp på matchen och kunde ha avgjort den flera gånger. Men i stället gav gästerna bort många fasta situationer till Edsbyn och lät dem inleda en massiv press för ett kvitteringsmål den sista kvarten.

Men samtidigt som Edsbyn trummade på framåt var Brynäs starkt bakåt.

Defensivt arbete från utespelarna i laget och fina ingripanden från målvakten Goran Jovanovic gjorde att Brynäs kunde hålla resultatet 2–1 och åka tillbaka hem med tre nya poäng.

– Vi har haft bra träningar denna vecka och vi hade en bra känsla innan matchen. Nu blir det en skön bussresa hem där vi kan njuta av våra tre välförtjänta poäng, sa Brynäs tränare Per-Ola Larsson efter matchen.

EDSBYNS IF– BRYNÄS IF 1–2 (1–1)

Målen, Brynäs IF: Niklas Bergström, Lucas Waldenbäck.

Dommare: Mahbod Beigi, Sandviken.

Publik: 193.

Brynäs tre stjärnor

3: Tobias Löfgren, mb

2: Goran Jovanovic, mv

1: Gustav Larsson, mf

Mer läsning

Annons