Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs i fyran nästa säsong

Brynäs får börja om i division 4. Redan inför gårdagens match – som slutade med 4–3-förlust mot Rengsjö – var degraderingen klar.

– Vi har haft mycket otur, säger tränaren Alexander Bäcklin.

Annons

Det har bara blivit fem segrar hittills under säsongen för tabelljumbon.

Flera av segrarna har oväntat nog kommit mot topplag medan man floppat rejält mot bottenkonkurrenterna.

Totalt har laget bara lyckats spela in 17 poäng på 21 matcher, de flesta på bortaplan.

– Man är sällan sämre hemma än borta men så har det varit för oss den här säsongen. Det är ingenting som vi fokuserat på eller pratat om inom laget utan det har nog blivit så av en ren slump, säger Alexander Bäcklin, som tycker att Brynäs lika gärna hade kunnat hamna ovanför nedflyttningsstrecket.

• Varför åker ni ur serien?

– Det är små marginaler och en tuff serie. Vi har haft mycket otur. Som i matchen i dag mot Rengsjö. Vi leder och får straff men missar och dom kvitterar strax efteråt. Det har varit enstaka poäng hit och dit som vi borde tagit men som vi missat. Allt fel ligger ju hos oss i slutändan och vi har inte varit tillräckligt bra helt enkelt, säger Bäcklin.

Då Avesta vann lördagens match mot Sjötull hade inte Brynäs någon chans att klättra upp på kvalplatsen och matchen mot Rengsjö blev betydelselös.

Brynäs ledde två gånger om men Rengsjö vände och vann med 4–3.

Nästa säsong får Brynäs ladda om i division 4. Om det blir med Alexander Bäcklin som tränare kan han inte svara på.

– Det får vi se. Vi måste smälta det här först så ska vi sätta oss ned och prata sen. Framförallt måste vi spela klart serien som ju faktiskt inte är färdig än.

Mer läsning

Annons