Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs tog poäng av topplaget

Brynäs tog en viktig poäng när man klarade oavgjort, 4–4 borta mot topplaget Heby.
Det efter att man legat under med 4–1. Jesper Löfgren var speciellt lyckosam och gjorde tre av målen.

Annons

– Ja, Jesper hade gjort ett mål före den här matchen så man måste väl säga att det verkligen var hans dag i dag. Men hela laget gjorde en riktigt bra match och med tanke på hur det såg ut vid 4–1, så får vi väl ändå säga att vi vann en poäng i dag, säger en glad tränare Alexander Bäcklin.

Annars så var det alltså en tung inledning på den här matchen. Några minuter innan första halvlek var slut så var ställningen 1–1. Då rasslade det till två gånger bakom Goran Jovanovic i Brynäsmålet. Och bara fyra minuter in på andra, kom 4–1.

– Det var riktigt tungt att får både 2–1 och 3–1 på oss där i slutet av första. Vi hade minst lika mycket av spelet och var inte sämre än vad dom var. Sen när dom även gör 4–1 kändes det ju naturligtvis ganska så hopplöst. Men så fick vi 4–2 och då blev det ny luft under vingarna, säger Bäcklin.

Det var Jesper Löfgren som reducerade till 4–2 och när sedan Johan Törnqvist gjorde 4–3, ja då var Brynäs riktigt i hälarna på Heby. Och kvitteringen kom bara minuter efter, av den lyckosamme Löfgren. Det målet gjordes för övrigt när Brynäs spelade med en man mindre på plan efter att Martin Hofling blivit utvisad efter två gula kort.

– Det är otroligt skönt att se hur killarna aldrig slutar att jobba utan hela tiden tror på det och det här stärker ju oss inför fortsättningen, säger Bäcklin.

Nästa match för Brynäs är mot Söderhamn borta och med tanke på hur bortaspelet har fungerat för Brynäs, känns det som om nya poäng är möjligt. Om man skulle göra en tabell bara för bortaspel, skulle Brynäs ligga på en trygg sjätte plats

• Varför har ni spelat bättre borta än hemma?

– Det är bara slumpen tror jag. Det är en sån jämn serie så vi vet att vi kan slå alla lag, på hemmaplan eller bortaplan. Men det är ju ändå rätt uppenbart att vi tar fler poäng borta i år, avslutar Alexander.

HEBY–BRYNÄS 4–4 (3–1)

Målen,Brynäs: Jesper Löfgren 3 och Johan Törnqvist.

Domare: Pontus Orebrand, Östhammar

Publik: 185

Brynäs tre stjärnor

3: Jesper Löfgren, mf

2: Tobias Löfgren, b

1: Johan Törnqvist, b

Mer läsning

Annons