Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bytena blev räddningen mot bottenlaget

Det sägs att den enklaste matchen ibland kan vara den svåraste.

Kanske var det så till en början när Sandviken jagade tre poäng i bortamatchen mot bottenlaget Kvarnsveden.

Annons

Underläge i halvtid vändes under dom sista 45 till en 3–1-seger och nu är man endast en poäng efter Enköping i den spännande tabelltoppen.

– Det är många som säger att det inte går att bara ställa ut skorna. Vi visade att det fungerar alldeles utmärkt i dag, skojar tränare Tony Andersson.

Det kanske går an att skoja efter att man har vunnit men under matchens första timme stod inte SIF att känna igen. Kvarnsveden som slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar i tvåan tog också ledningen i den 27:e minuten. Sandvikens spel var minst sagt låst.

– Alltså vi skapar väl chanser under första halvlek också men den där rätta skärpan fanns inte där och alla som har sysslat med lagidrott, vet ju hur viktigt det är med att ha rätt inställning och samtidigt så gör väl dom en bra match menar Tony.

Två byten efter en timmes spel, gav dock SIF den energi man eftersökte. In kom Tobias Wanke som ersatte Jack Sharples som högerback(!) och Filip Johannesson ersatte Jesper Karlsson. Filip behövde bara fem minuter på sig för att göra sitt fjärde mål för säsongen. Det målet betydde vändningen för SIF.

– Både Filip och Tobias kommer in med den energi som vi sökte och dom är starkt bidragande till att vi vänder på matchen, säger Tony.

Om Filip Johannesson är en van målskytt så var näste kanske lite oväntad och han fick bra med hjälp också. Mittfältsmotorn Woxlin tog på egen hand bollen på mittplan och avancerade, spelade in bollen i straffområdet där hemmaförsvaret på något sätt lyckades strula in bollen i mål. En stark prestation av Woxlin men ett äkta flytmål, med andra ord.

Andrew Stadler gjorde sedan 1–3 målet med bara minuten kvar. Sandviken tog dom tre poängen som alla hade förväntat sig. Men det var med blotta förskräckelsen och vad lärde sig spelarna av detta då?

– Mycket hoppas jag. Vi gör absolut ingen bra match men vi vinner och jag tycker ändå att vi visar sista halvtimmen att vi är ett topplag med mer kvalitet och en seger en dålig dag är viktigt, menar Tony.

Nu väntar ju ännu ett bottenlag nästa omgång, Falun hemma. Helgen därpå är det seriefinalen mot Enköping.

Helt ärligt nu, skulle det vara skönare om ni hade haft Enköping redan kommande helg?

– Nä, jag tycker inte det. Det blir perfekt det här. Nu har vi ordnat så att vi har allt i egna händer och jag tror nog att Enköping känner sig lite stressad nu. Och vi kommer inte att göra samma misstag mot Falun som vi gjorde i dag, säger Tony.

Nästa söndag tar då Sandviken emot Falun medan Enköping spelar på lördagen, borta mot Strömsberg.

Mer läsning

Annons