Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Calles tjejer steget efter

Sverige hade som väntat inte mycket att sätta emot USA i landskampen på Kastvallen. Det blev 3–1 till amerikanskorna.

– Men jag tycker att vi gör det bra ändå. Vi har flera startspelare borta, säger förbundskapten Calle Barrling.

Annons

USA har liksom Sverige varit på läger i Gävle under veckan som avslutas med två landskamper. På fredagskvällen ställdes nationernas U20-lag mot varandra.

Sverige vann F19-EM i fjol. Nu blir det annat lag som spelar EM i Wales i augusti – och ett till stora delar annat lag än det som spelade på Kastvallen i går.

– Jag tror det var åtta spelare borta från det lag som ska spela EM. Flera tar studenten den här helgen plus att vi har några skador, berättar Calle Barrling.

Han är som bekant från Gävle och fick visa upp sitt landslag för hemmapubliken.

– Det var USA, som ska möta vårt U23-lag på söndag, som ville ha två matcher och då ställde vi upp. Jag trodde faktiskt att det skulle bli lite tuffare.

När Sveriges ordinarie F19-landslag mötte USA tidigare i år i La Manga blev det 0–0.

– Då förde vi spelet, nu saknade vi några spetsar, bland annat våra ordinarie anfallare. Dessutom gjorde vi många byten i den här matchen eftersom vi ville att så många som möjligt skulle få spela.

I den första halvleken höll svenskorna jämna steg med USA:s starka lag anförda av Lindsey Horan som till vardags är proffs i Paris SG.

I den andra halveken nickade Horan in 2–0 och spelade sedan fram till 3–0-målet. Men Sverige vek aldrig ned sig och i slutminuterna kunde AIK:s Jessica Thorin nicka in tröstmålet.

– Det kommer bli ett helt annat spel när vårt U23-lag möter det här amerikanska laget på söndag. Vi har flera där som knackar på porten till A-landslaget, berättar Calle Barrling.

I går viskades det om att Sveriges förbundskapten Pia Sundhage kanske kommer till Kastvallen för att se den matchen.

– Men jag vet inte om hon hinner hit från Linköping, sa Calle Barrling i går kväll.

Sverige möter Norge i dag, lördag, i en träningslandskamp inför sommaren EM som spelas i Sverige.

U20-LANDSKAMP:

SVERIGE–USA 1–3 (0–1)

Målen: 0–1 (14) Margaret Purce, 0–2 (59) Lindsey Horan, 0–3 (71) Makenzy Doniak, 1–3 (87) Jessica Thorin.

Domare: Jenny Palmqvist, Sverige.

Publik: 350.

Så spelade Sverige: Louise Högrell (Maja Ohlsson, 46) – Alice Nilsson (Jasmin Nejati, 57), Alexandra Benediktsson, Lina Gerhardsson, Elin Bragnum – Ellen Karlsson (Amanda Persson, 69), Fanny Andersson (Julia Wahlberg, 57), Elin Bergkvist (Irma Helin 75), Malin Diaz Pettersson – Madeleine Stegius (Jessica Thorin, 69), Nellie Karlsson (Amanda Karlsson, 69).

Mer läsning

Annons