Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chockförlust för SIF i egna cupen

(Ny version) SIF-tränaren Tony Andersson var rasande efter 3–5 mot Ullfors – ett division 5-lag.

– Pinsamt, så här får man inte bete sig, säger Andersson.

Annons

Sandvikens IF – som ju siktar på seger i egna cupen efter tre raka finalförluster – inledde lördagen med vinst mot division 3-laget Bollstanäs, 4–2.

– De bet ifrån bra, jag är inte förvånad om vi möter dem i finalen igen, sade SIF-tränaren Tony Andersson om Bollstanäs.

Men nu är frågan om hans egna lag ens når dit. Uppträder spelarna som mot division 5-laget Ullfors några timmar senare blir det tidig sorti ur turneringen.

SIF tog ledningen med 2–0, båda målen signerade Linus Larsson, värvningen från Hille. Men ett långskott som ställde hemmakeepern Tobias Wennergrund – han väntade sig antagligen en styrning som aldrig kom – gav en reducering, och därefter var det Ullfors match. Vid 2–2 hade SIF fler ypperliga chanser att ta ledningen igen, men motståndarnas målvakt Robert Kastemyr var riktigt på hugget.

I stället en spelvändning som Upplandsgänget kunde göra 3–2 på, och sedan blev det ytterligare ett mål bakom Wennergrund innan SIF chansade med att ta ut målvakten – vilket gav Ullfors möjligheten att lobba in 5–2. Ett tröstmål av Andrew Stadler förändrade inte fiaskostämpeln på SIF:s insats.

– Det är pinsamt. Vi kan inte ställa ut skorna och tro att vi är något vi inte är. Ullfors är ett bra inomhuslag, men så här får man inte bete sig, sade SIF-tränare Andersson i en kort kommentar.

Sandvikens IF vann i gruppavslutningen mot Torsåker med 9–0 och slutade trots allt tvåa i sin grupp, som Ullfors vann. SIF spelar därmed kvartsfinal mot Stensätra klockan 23.00 på lördagskvällen.

Mer läsning

Annons