Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Come back för Senatore när GIF kryssade

Gefle IF:s B-lag är fortfarande obesegrade efter tre omgångar i U21-serien. I går blev det 1–1 borta mot Syrianska.

Annons

GIF fortsätter att spela bra i såväl allsvenskan som reservlagsserien. Men det bästa och roligaste med bortamötet med Syrianska i går var att vänsterbacken Sebastian Senatore var tillbaka i spel igen. Han gjorde säsongsdebut efter sin höftoperation i vintras.

– Det gick bra för honom. Han blev lite trött, men gned på och spelade hela matchen, berättar tränaren Thomas Andersson.

Den första halvleken gick i vågor där Gefle kopplade greppet om spelet den första kvarten. Sedan gled initiativet över till Syrianska som skapade ett par chanser.

– Det var bra fart och aggressivitet i matchen och vi hade fullt upp att freda oss när de tog över spelet. Men vi kom igen innan paus och sedan är vi bättre en period, säger Andersson.

GIF:s ledningsmål i 64:e minuten var därför inte orättvist. Efter ett bra anfall kom en andraboll ut till Suad Gruda som klippte till från drygt 20 meter.

Tio minuter senare var Jonathan Hellström ytterst nära att avgöra matchen, men istället för att skruva in bollen i krysset tog den i burgaveln. Och bara någon minut senare kvitterade Syrianska till 1–1.

Totalt sett ändå ett ganska rättvist resultat i en välspelad match. Tyvärr tvingades högerbacken Eric Larsson kliva av redan i paus på grund av en känning i ena ljumsken.

Mer läsning

Annons