Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crnkic petas när SIF kan gå upp i topp

Enköping förlorade i går och Sandvikens IF kan på nytt överta serieledningen vid vinst mot Rotebro i dag.
Då väljer SIF-tränaren Tony Andersson att peta det amerikanska nyförvärvet Nermin Crnkic.
– Han har inte visat rätt attityd, hjärtat måste glöda på de som spelar, säger Andersson.

Annons

Crnkic värvades tillsammans med Andrew Stadler och har startat i de sex matcher som spelats sedan dess, och han skapade bland annat den straff som gav det viktiga segermålet i senaste hemmamatchen mot Falun.

Men när SIF nu slåss för serieledningen, sedan Enköping torskat med 0–2 mot Gamla Upsala, får han kliva åt sidan.

Tony Andersson förklarar varför:

– Han har inte levererat som han ska, plus att han inte visar rätt attityd. Han lufsar omkring och går inte för fullt, jag vill se hjärta hos mina spelare. I det här läget är det 100 procent som gäller, hjärtat ska glöda.

• Hur tog han beskedet?

– Vi hade ett väldigt bra snack och jag är övertygad om att det kommer sprudla spelglädje om honom när han byts in mot Rotebro.

En annan snackis är hur junioren Rickard Andersson ska klara av att axla avstängde lagkaptenen Tim Markströms roll i målet, i sin första division 2-match från start.

Markström är avstängd för andra gången den här säsongen. Förra gången var det Tobias Wennergrund som hoppade in, då vann SIF med 3–2 mot Västerås.

Andreas Gillström fick två smällar mot huvudet senast mot Enköping, men finns med på bänken. Där sitter också Mathias Woxlin, som haft problem med knäna.

Så spelar SIF i dag: Rickard Andersson – Jack Sharples, David Svanberg, Niklas Erhard-Olsson, Jimmy Hansson – Sebaraya Mobaraki, Tobias Wanke, Henrik Juhlin, Andreas Sipuri – Filip Johannesson, Andrew Stadler.

Bänken: Mathias Woxlin, Nermin Crnkic, Andreas Gillström, Oskar Vejlo, Jesper Karlsson, Emil Wigren, Tobias Wennergrund (mv).

Mer läsning

Annons