Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlén kan lämna Tyskland

Andreas Dahlén har haft en bedrövlig säsong i FSV Frankfurt – och har inte fått någon speltid under hösten.

Nu kan han lämna laget som huserar i botten av andraligan i Tyskland.

– Jag har fått okej från klubben att flytta, säger Dahlén.

Annons

Förre GIF-spelaren Andreas Dahlén har precis kommit hem till Gävle för två veckors julledighet. Och han gör det med ett löfte om att få lämna sin tyska proffsklubb, FSV Frankfurt.

– Jag hade ett möte med klubbledningen innan jag åkte hem. Vi pratade igenom läget och kom överens att jag får lämna klubben gratis efter årsskiftet om det kommer upp någon klubb som vill ha mig, säger Dahlén.

29-åringen, som är inne på sin andra säsong i FSV Frankfurt (det tredje året i Tyskland totalt), har inte fått något förtroende alls – och enbart suttit på bänken i några matcher.

– Jag har mest spelat i B-laget som tillhör tyska division 4. Ingen dålig liga, det finns klubbar som omsätter mer än en del lag i allsvenskan. Men det är ju inte precis min målsättning att spela där, säger Andreas Dahlén.

Och trots att han och familjen i övrigt trivs väldigt bra i Frankfurt så vill han förstås röra på sig.

– Rent sportsligt har det ju varit en katastrof. Men jag har kämpat på och hela tiden hoppats kunna kriga till mig en plats. Och laget har ju gått dåligt så man har hela tiden hoppats.

Men så har det inte blivit och nu är han redo att lämna laget som hotas av nedflyttning från 2. Bundesliga. Efter bara två segrar på 19 matcher ligger laget på kvalplats, enbart två poäng från jumboplatsen.

I helgen, efter 0–2 hemma mot VfL Bochum, fick lagets tränare sparken. Lite ironiskt bara någon dag efter att Dahlén och klubben kommit överens om att han får bryta kontraktet.

– Visst kan det bli inspirerande med en ny tränare. Vi vet inte vem det blir, men samtidigt känns det bra att veta att jag får gå om det dyker upp något intressant, säger Dahlén.

Han vill inte avslöja om det kommit in några förfrågningar från andra klubbar, men erkänner att Sverige eller Norge ligger närmast till hands.

– Blir det så är det bäst att flytta nu för att få en hel försäsong. Men jag har ju fortfarande gällande kontrakt med Frankfurt fram till säsongens slut i sommar, säger han och tillägger:

– Men som läget är nu vill jag gärna röra på mig.

Mer läsning

Annons