Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De spelade oavgjort – sin vana trogen

SIF:s förlustfria svit förlängdes till sex matcher då man spelade 1–1 mot IK Frej på Jernvallen.

Inget ovanligt då dessa lag på nio matcher kryssat i fem av dom.

Annons

Men att döma av ansiktsuttrycken på SIF-spelarna var man inte nöjd med den här poängen och tränare Andersson var kanske den som var mest besviken. Något han milt sagt berättade för spelarna efter matchen.

– Vi ger bort två poäng i dag och för första gången den här säsongen så har vi inte rätt attityd därute och det retar mig oerhört, säger Tony.

Till en början verkade det dock finnas både vilja och attityd nog för att vinna matchen. Man dominerade totalt och släppte inte ens Frej över mittlinjen stundtals. Man skapade också flera bra lägen men det skulle ändå dröja en halvtimme in i halvleken innan målet kom. En frispark från Tobias Wanke nickades av en Frejspelare i eget mål. Turligt kanske men rättvist.

Frej svarade dock omgående och även det var en frispark. Sebastian Jurell i Frej behövde dock ingen hjälp utan satte den mycket välplacerat vid Tim Markströms ena stolpe.

– Sett till spelövertaget i första så var det väl lite jobbigt att vi inte kunde hålla ledningen. Tycker att vi spelar riktigt bra då också, menar Tony.

Andra halvlek blev väl lite jämnare spelmässigt men SIF förde ändå matchen och borde nog ha avgjort. Bästa läget hade Björn Berglund som i slutminuterna hade en farlig nick som så när passerade målvakten.

– Visst, vi har många lägen att avgöra det här men jag tycker ändå helheten i dag visar att vi inte har den där rätta glöden man måste ha för att vinna matcher i ettan. Förra året hade vi vunnit en sådan här match med ett par mål. Frej är ett bra lag och i normala fall så skulle jag vara nöjd med en poäng sju dar i veckan, men inte idag, säger Tony.

Nu är det en match kvar när ni nästa helg vänder mot Frej, innan det blir lite ledigt för spelarna. Kan det täta matchandet tagit ut sin rätt på spelarna?

– Så kan det väl vara. Dom är ju inte vana med att spela så här tätt och vi kanske inte är helt färdiga division 1 spelare än men det förklarar ändå inte dagens insats. Vi kan så mycket bättre än vad vi visade i dag, menar Tony, som ändå vill avsluta med att hitta positiva bitar i det faktum att man efter halva serien har 19 poäng.

– Självklart så måste man ju vara nöjd med det som nykomling och vi har i det flesta matcher verkligen spelat bra fotboll och det ska vi fortsätta med.

Mer läsning

Annons