Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derbyseger för IFK Gävle

IFK Gävle var numret större i derbyt mot Strömsbro och segern var aldrig i fara.

– Vi spelade bra fotboll och förtjänade att vinna, säger planens bäste spelare, Jackie Bachteler.

Annons

Derbyt mellan IFK och Strömsbro tog aldrig riktigt fart.

Den första riktiga närkampen kom i den 20:e minuten och det delades ut en varning under matchen och det var för hands. Första halvlek präglades av dåligt passningsspel och mängder av bortslagna bollar.

IFK var dock numret större än Strömsbro och hemmalaget tog lätt hand om Strömsbros chansbollar till sin ensamma toppforward.

IFK:s ledningsmål kom efter ett misstag av Strömsbros duktige mittback Emelie Darmell. Hon missbedömde ett inlägg och fick bollen på armen och domaren pekade på straffpunkten. Straffen satte Sandra Törnros säkert och hemmalaget gick till pausvila med 1–0.

Hemmalaget fortsatte att mala ner Strömsbro som föll längre och längre ner i banan. Och det var Strömsbros Jessica Ravstis i målet som höll laget kvar i den här matchen.

Men inte ens Jessica lyckades hålla hemmalaget stången och efter en hörna höll sig Jamie De Araujo framme och petade in bollen. Strömsbros taktik att falla hem med hela laget för att göra det trångt för hemmalagets snabba Törnros gick ut över sitt eget anfallsspel.

Mycket av de konstruktiva spel som IFK visade upp hade Jackies stämpel. Jackie var i särklass bäst på plan och hennes teknik i både mottagningar och passningar överglänste samtliga andra aktörer. Vänsterbacken Mikaela Sundlöv visade upp en härlig vänsterfot och ett extra plus även till Sandra Törnros. I Strömsbro plussar vi för Jessica Ravstis, Emelie Darmell och Anna Persson.

IFK GÄVLE–STRÖMSBRO 2–0 (1–0)

Målen: 1–0 (33) Sandra Törnros, 2–0 (62) Jamie De Araujo.

Varningar: Emelie Darmell, Strömsbro.

Hörnor: 7–5.

Publik: 105.

Domare: Christer Sterner, Sandviken.

IFK:s tre stjärnor:
3.
Jackie Bachteler
2.
Mikaela Sundlöv
1.
Sandra Törnros

Strömsbros tre stjärnor:
3.
Jessica Ravstis
2.
Emelie Darmell
1.
Anna Persson

Mer läsning

Annons