Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det kan bli en fin brittsommar, SIF...

Drömvärvningen Daniel ”Sulan” Westlin fortsätter att tacka nej.

Då byter SIF fokus och presenterar tre spektakulära nyförvärv – alla från aktade engelska proffsklubbar. Dessutom är finländaren Tobias Utriainen klar.

– Det känns mycket spännande, säger tränaren Tony Andersson.

Annons

På torsdag i nästa vecka stänger transferfönstret för övergångar. Sandvikens IF presenterade i går fyra nyförvärv, tre engelsmän och en finländare – som alla går rakt in i startelvan i dagens träningsmatch mot Falun.

Och förhoppningen är självklart att spelarna ska bidra till att SIF får en bra vår när division 2 norra Svealand drar igång med hemmamatch mot Spårvägen 16 april. För de tre britterna, som kom direkt från England till gårdagens eftermiddagsträning, är alla kontrakterade till 30 juni.

De tre spelare det handlar om har alla varit ungdomsproffs i engelska proffsklubbar men blivit ”över” när deras ungdomskontrakt gått ut.

– Proffsklubbarna i England tar ofta in utländska spelare – gärna från Afrika och då får de inhemska stå tillbaka. Jag har kontakt med en engelsk organisation som hjälper unga lovande spelare att komma ut i Europa, berättar SIF-tränaren Tony Andersson.

Sedan början av året har Andersson haft ett antal spelare att välja mellan och till slut föll valet på 21-åringarna Jack Sharples från Hartlepool och Joe Smith från Sheffield United samt 20-åringen Tom Baker från Tranmere.

– Självklart är det en chansning, jag har inte sett dem spela personligen utan gått på rekommendationer. Men svenska spelare är dyra i jämförelse och vi hoppas att de här spelarna ska spetsa truppen, menar Andersson.

Den brittiska trion är själva entusiastiska över att komma till Sverige och få chansen att spela seniorfotboll.

– Vi vet inte så mycket om svensk fotboll, men att spela här kan öppna dörrar för oss och ger oss chansen att spela fotboll. Det är det vi vill göra, säger Jack Sharpless.

Tom Baker berättar att han varit skadad och inte tränat så mycket fotboll under vintern – och ingen av dem har heller spelat i något lag sedan förra säsongen. Men de verkade spelsugna och efter dagens match mot Falun har säkert fler än Tony Andersson hunnit bilda sig en uppfattning om britternas kvalité.

Klart är i alla fall att de alla fått bra skolning i tre klassiska Tipsextra-klubbar. Mer rutinerad är det fjärde nyförvärvet som presenterades i går, Tobias Utriainen från IFK Vasa i finska division 2.

Han har ju tidigare provtränat med Gefle IF i dubbla omgångar – utan att få kontrakt.

Mer läsning

Annons