Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenikonen avslutar fotbollskarriären: "Ser fram emot att tillbringa mer tid med familjen"

Sandvikens Hjalmar Öhagen, 32, slutar med fotbollen.
Efter en lång och framgångsrik karriär väljer mittfältaren att lägga skorna på hyllan.
– Jag tycker det känns rätt och ser fram emot att kunna tillbringa mer tid med familjen, säger han till klubbens hemsida.

Annons
Hjalmar Öhagen lägger skorna på hyllan efter över 200 matcher för Sandviken. Bild: Gun Wigh.

Pelle Olssons mannar tappar en viktig kugge inför nästa säsong. Sandvikens Hjalmar Öhagen, 32, väljer att lägga skorna på hyllan.

– Jag tycker det känns rätt och ser fram emot att kunna tillbringa mer tid med familjen. Men jag kommer självklart sakna allt det sociala man får utifrån att tillhöra ett lag, säger han till klubbens hemsida.

Cirkeln slöts ordentligt 2012. Då återvände Hjalmar Öhagen till Sandviken efter flera år i Gefle IF. Innan dess hade han tillhört Halmstad BK i allsvenskan och också hunnit med en utlåning till superettan-klubben Ängelholms FF.

Redan som 14-åring kom han till Sandvikens IF och debuterade som 16-åring 2001. Året efter tog han en fast plats i A-laget där han sedan spenderade fem säsonger.

Nu får han inte återförenas med Pelle Olsson som var den som värvade honom till Gefle 2009.

– Det har varit härliga år i SIF och det är fantastiskt vilken utveckling som klubben gjort på alla plan under dessa år. Jag kommer fortsätta följa SIF och önskar dem all lycka framöver.

Det blev totalt 57 allsvenska matcher och 14 matcher i superettan. I SIF-tröjan landade han på smått otroliga tio och en halv säsong med över 220 matcher för klubben.

Mer läsning

Annons