Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla derbyn väntar i kväll

Det är derbyomgång i division 3 i kväll där Hille möter Kungsgården och Huge tar emot Hofors.

Vi passar på att titta närmare på hur de fyra gästrikelagen har gått – både som lag och individuellt.

Hille leder serien och lagkaptenen Anders Sundberg toppar också Sportens poängliga tillsammans med Huges Omar Guidji.

Annons

– Jag är inte överraskad över att Anders toppar den ligan. Han har varit våran bästa spelare tillsammans med Björn Johansson så här långt. Men mot Kungsgården får vi klara oss utan honom – han är avstängd, säger tränaren Carlos Santis.

Annars har Hilletränaren inte mycket att bekymra sig över. Serieledning efter sex omgångar, fem raka segrar och senast krossades Edsbyn med 9–1.

– Vi har varit stabila men har ändå inte presterat det allra bästa än även om den senaste matchen var en bra på väg. det är det bästa vi har gjort i seriespelet och nu fick vi utdelning framåt också.

Hille har spelat ett derby hittills – mot Hofors i seriepremiären där det blev 2–2. Nu väntar Kungsgården.

– Dom vann ju en imponerande seger senast mot Kvarnsveden och vi får verkligen se upp. Dom är tunga och jobbiga att möta, säger Santis.

KSK är nykomlingar och ligger fyra från slutet på kvalplats. Av spelarna har backen Eldar Abdulic och målvakten Björn Jansson samlat mest poäng i våran bedömning efter matcherna.

Även på Kastvallen i Bomhus är det derbydags där Huge tar emot Hofors. Huge ligger trea i tabellen och har gjort förväntade resultat. Det här blir deras första derbymatch för säsongen och även den är på förhand en oviss historia. Huge blir favoriter och har bland anat en Omar Guidji i bra form som också delar ledningen i poängligan. Även Nermin Celjo har rosat marknaden och gjort fem mål så här långt.

Hofors är också nykomlingar och ligger femma i tabellen bara poängen efter Huge. Salum Sane har gjort fem mål – varav fyra på straff – och är Hofors bästa spelare så här långt tillsammans med Joel Persson.

I kvällens match har Hofors två tunga avstängning i backlinjen och även någon skada att räkna in.

Men som Carlos Santis säger:

– Ett derby är ett derby och då kan allting hända...

Mer läsning

Annons