Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla tränare i Strömsberg nästa säsong

- Jag ser det här som en mycket lyckad lösning. Conny och Jonas är tränare som tänker fotboll på samma sätt. Jonas var ju också tränare tillsammans med med Janne Lindström när vi lirade i trean.

Strömsbergs sportchef Rickard Birkehorn är mycket tillfreds med den lösning som klubben lyckats med inför den fortsatta sejouren i fotbollstvåan.

Annons

Det blir alltså ett delat ledarskap när det gäller tränarjobbet. Under det lyckade premiäråret för Asklöf har han jobbat ensam med tränaransvaret.

Conny har lyckats mycket bra tillsammans med Strömsbergs fotbollstrupp. Efter premiärsäsongens tredjeplats i sluttabellen fanns det ju lite mer press på Strömsberg den här säsongen.

Men klubben har visat att man är ett etablerat lag i fotbollstvåan, nio kryssmatcher och sex segrar på de 19 spelade omgångarna talar sitt tydliga språk.

– Jag trivs jättebra med grabbarna och det här är den bästa lösningen för mig själv och grabbarna i truppen. Jag var annars osäker om jag skulle klara tränarjobbet under nästa säsong. Med i bilden finns också att min sambo får ett annat arbetsschema, förklarar Asklöf.

– Men den här lösningen ser jag som kanonbra och det här ska bli riktigt kul, säger Conny.

Jonas Lindström ser också framåt med idel tillförsikt.

– Det här ska bli både roligt och jätteintressant, säger Jonas.

– Tanken är ju att vi ska dela på tränarjobbet och som jag ser det så bör vi också jobba för att få in flera unga talanger i truppen.

Kommer du redan under de tre återstående seriematcherna hoppa in vid sidan av Conny?

– Nej, jag har fått inbjudan av Conny, men jag låter Conny genomföra den här säsongen själv. Däremot kommer jag att finnas med vid träningar och testmatcher redan i höst, säger Jonas.

Både Jonas och Conny är inne på linjen att jobba för att förstärka ledarsidan i övrigt.

– Det ska bli spännande att jobba vidare på att vi i Strömsberg ska bli ett etablerat lag i fotbollstvåan, säger Jonas, som verkligen ser fram emot att på tränarsidan få jobba ihop med Conny Asklöf.

Mer läsning

Annons