Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En poäng räckte inte för SIF

Drömmarna om kval till superettan försvann.
Sandviken spelade 1–1 mot toppkonkurrenten Vasalund på Jernvallen i en mycket välspelad match.

Annons

Avståndet upp till Östersund på kvalplatsen är nu nio poäng med bara fyra matcher kvar att spela och även om det rent teoretiskt kan gå så erkänner tränare Tony Andersson att det kan bli väl tufft:

– Ja, fast man är obotlig optimist så förstår även jag att det naturligtvis inte går att hämta in. Men det var så när att vi hade grejat en trea i dag, säger han.

Och visst var det nära. I matchens absoluta slutskede fick Sandvikens amerikan Andrew Stadler inte bara ett utan två lägen där bortalagets målvakt gjorde två riktigt bra räddningar.

Först en fotparad på ett friläge och med bara sekunder kvar fick Stadler på en riktigt bra träff strax utanför straffområdet som målvakten fick sträcka ut hela sin längd på.

Stadler hade då i den 78:e minuten kvitterat Vasalunds ledning och Sandvikens andra halvlek var inte bara bra – den var riktigt bra.

– Den kvalité vi visar i andra halvlek är den vi vill ligga på och vi har ju mängder med bra chanser och vi har ett bra driv i spelet, menar Tony.

Det var dock Vasalund som hade det mesta och bästa av dom första 45 minuterna.

Då hade hemmalaget svårt att få tag i kvicka bortaspelare och ledningsmålet var ett mycket vackert anfall på vänsterkanten som avslutades distinkt med huvudet av Teferi Tedla bakom en chanslös Rickard Andersson som gjorde debut i division 1.

Beslutet att byta målvakt var ett omdiskuterat ämne på Jernvallen men valet visade sig bli lyckat.

– Svår match att debutera i men han var ju hur säker som helst, menar Tony.

Och i andra halvlek svängde initiativet över till Sandviken. Man hade ett varierat passningsspel som genererade i flertalet vassa mållägen.

Hjalmar Öhagen hade två riktigt bra lägen där bollen letade sig utanför målramen. Måltjuven Berglund nickade strax över och inhoppare Sipuri snurrade friskt med Vasalunds försvaret.

Men det räckte alltså inte ända fram till en seger och nu får man sikta på att avsluta så fint som möjligt.

– Det här måste ha varit en av det bättre matcherna som har spelats på Jernvallen på många år. Vi har tagit ett stort steg mot att etablera oss i ettan, menar Tony och bara för att kvalmöjligheterna försvann, så är man inte nöjda ännu.

– Vi ska åka upp till Östersund nästa lördag och försöka sätta några käppar i hjulet för dom. Vi ska avsluta en bra säsong på ett bra sätt.

Mer läsning

Annons