Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eric och Erik lotsar läsarna genom EM

I kväll börjar fotbolls-EM – och självklart tänker Sporten lotsa våra läsare rätt i djungeln av matcher i Polen och Ukraina.

Till er – och vår – hjälp tar vi två riktiga experter: Gefle IF:s bolltrollare Eric Larsson och Erik Törnros.

– Det här ska bli riktigt roligt. Det blir prestige mellan oss, flinar de.

Annons

Gefle IF har dragit igång träningen igen efter knappt två veckors semester. Men eftersom allsvenskan har uppehåll under hela EM finns det gott om tid för lagets spelare att se matcherna från mästerskapet.

Två av lagets spelare – bästa kompisarna Eric Larsson och Erik Törnros – har lovat att guida Sportens läsare med sina tankar, idéer och tips kring hur matcherna slutar.

– Vi kollar rätt mycket på fotboll, fast Törnros är värst. Han har stenkoll, säger Eric Larsson.

– Ja, jag ser nästan allt. Jag kommer förstås att se alla matcher i EM, säger Erik Törnros som har Chelsea som favoritlag och jublade förstås högt när de vann Champions League.

– Vi var på väg till bortamatchen mot Mjällby och bodde över på hotell i Jönköping. När Drogba avgjorde på sista straffen sprang jag ut och runt hela huset, det var så skönt.

Eric Larsson gick på sommarvila efter sitt första allsvenska mål – och det var inte vilken fullträff som helst. Med ett riktigt drömmål avgjorde han och fixade 2–1-segern till GIF mot Örebro.

– Vi sa det innan typ, att nu avgör du, sen drar vi på semester – och så blev det, skrattar Erik Törnros.

Sedan ungefär två år, när bägge var i GIF:s A-trupp, har Larsson och Törnros hängt ihop i vått och torrt. Men semesterresan till Turkiet, nyligen, blev inget roligt minne.

– Vi blev riktigt sjuka bägge två. Det var isen i några fruktdrinkar som det fanns bakterier i. Erik blev så dålig att han fick läggas in på sjukhus med dropp, berättar Eric Larsson.

– Inte roligt alls. Jag gick ned fyra kilo, fick inte behålla någonting. Tur jag hade brorsan här med mig, han fick styra upp saker och ting.

– Ja, haha. Bar att man är världsvan och lite äldre så man kunde sköta snacket, fylla i papper och sånt där och förklara för läkarna, säger Larsson som fyller 21 år i juli och är två år äldre än Törnros som blir 19 på måndag.

• Hur seriöst tar ni de här tipsen ni ska leverera under EM?

– Oj, vi kommer att snacka ihop oss varje dag och berätta vad vi tror. Det här ska bli jättekul, menar Eric Larsson.

– Ja, det blir nog så att man kommer att spela lite själv på det man tippat i tidningen. Jag tror aldrig jag har förlorat på spel, säger Erik Törnros och gapskrattar.

Mer läsning

Annons