Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik räddade Strömsberg på övertid

Mötet mellan Strömsberg och Sollentuna blev en chansrik historia. Båda lagen hade en hel del måltillfällen och slutresultatet 2–2 får anses rättvist.

Men det dröjde ända till den 92 matchminuten innan inhoppare Erik Ingemarsson kunde sätta hemmalagets andra mål.

Annons

Sammantaget var det en svängig match på en plan som var lite halkig efter en hel dags regnande. Men plananen höll förvånanasvärt bra ändå.

Det var hemmalaget som började matchen bäst och hade faktiskt tre hyggliga målchanser redan under de första fem minuterna.

Sedan kom gästerna tillbaka och hade ett par, tre farligheter utan att lyckas få bollen i mål.

Det var i stället Strömsberg som satte 1–0 i den 22 matchminuten. Johannes "Jossa" Ericsson nickade in en vänsterhörna slagen av Gustav Ytterbom.

I första halvlek hade också Marcus Hägg en nickskarv i ribban. Björn Berglund hade också ett par tre farliga skott.

Men det ska också framhållas att även Sollentuna hade några heta chanser. Nu stod sig dock 1-0 fram till pausvilan.

Men det dröjde bara fem minuter in i andra halvlek så kunde gästerna kvittera.

– Både vi också Sollentuna hade flera chanser i första halvlek. Nu var matchbilden liknande även efter paus. Bland annat hade Björn Berglund ett skott i ribban som slog ner på mållinjen. Jossa satte också bollen i nät när han nickade in en frispark. Tyvärr blev det målet mycket tveksamt bortdömt för offside, sa hemmatränaren Conny Asklöf.

I ställer kunde Sollentuna ta ledningen med 2–1 i den 80 matchminuten. Här var det Christian Antonio som nickade in ett högerinlägg.

Nu såg det ut som om gästerna skulle ta hem vårfinalen. Men den här matchen var mycket chansrik och båda lagen ville mycket hett ta poäng.

På övertid kunde så inhopparen Erik Ingemarsson på egen hand sätta den rättvisa kvitteringen.

Erik tog sig fram och in från högerkanten. Inne i straffområdet valden han att skjuta, ett lyckat val och jubel i hemmaleden när bollen låg inne i nätmaskorna.

– Visst hade det var ännu skönare med en seger, men som det utvecklades sig i den här chansrika matchen så får vi kanske vara nöjda med ena pinnen, summerade Conny Asklöf.

Under sommaruppehållet kommer Strömsberg att genomföra träningsläger på hemmaplan och sedan möta div.I laget Frej i en träningsmatch före höststarten.

STRÖMSBERG–SOLLENTUNA 2–2 (1–0)

1–0 Johannes Ericsson (22), 1–1 David Gustavsson (55), 1–2 Christian Antonio (80), 2–2 Erik Ingemarsson (92)

Så spelade Strömsberg: Martin Sundström - Micro Lööf, Kabba Langley ( Mattias Jansson 85), Johannes Ericsson, Markus Sundbaum - Gustav Ytterbom (Erik Ingemarsson 70), Robon Andersson, Simon Grudéus, Danne Käll (Pontus Parling 65) - Marcus Hägg, Björn Berglund.

Publik: 220.

Strömsbergs tre stjärnor:

Micro Lööf b

Johannes Ericsson b

Simon Grudéus mf

 

Mer läsning

Annons