Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett derby utan vinnare

Hårt spel och utvisningar präglade derbyt mellan Sjötull och Hille på Träffen.
Matchen slutade oavgjort 1–1.

Annons

När nykomlingen Sjötull tog emot seriejumbon Hille på Träffen var det bortalaget som öppnade i ett rasande tempo. Hille radade upp målchanser under de första tio minuterna och det var också bortalaget som tog ledningen. Emil Ring drog på ett skott från nära håll efter en hörna.

Några minuter senare blev det gruff på mittplan vilket resulterade i en utvisning för Sjötulls Martin Lundberg.

– Jag vill inte säga så mycket om utvisningen. Båda spelarna kommer in i situationen när spelet är avblåst. Tyvärr förstörde utvisningen matchen för oss, menade Sjötulls tränare Carlos Santis.

Hemmalaget var därefter pressade hela halvleken och Hilles ledning i halvtid var i underkant.

− Vi var inte med första tio av matchen. Vi visste att Hille skulle trycka på rejält från start och det är ju precis vad de gör, sa Carlos Santis.

I andra halvlek bytte Sjötull in nyförvärvet Nermin Celjo, som närmast kommer från spel i Sandvikens IF i division 2. Celjo fick direkt fart på hemmalaget som tryckte på för en kvittering.

I slutet av matchen drabbades även Hille av en utvisning och bara fyra minuter senare kunde Wallace da Silva kvittera. En slumpboll landade i Hilles straffområde och da Silva avslutade behärskat. Carlos Santis var nöjd med slutresultatet.

− Vi får vara nöjda med en poäng så som matchen blev. Vi spelade ju med en man mindre nästan hela matchen. Sen hade vi lite tur i slutet också.

Det Carlos Santis syftar på är ett av Hilles anfall på stopptid som slutade med en stolpträff. Hilles tränare Björn Engelaar var, trots första poängen för säsongen, inte lika nöjd med resultatet.

− Det är bedrövligt att vi inte kan avgöra matchen. Det kunde varit 3-0 till oss efter 10 minuter. En poäng är ingen tröst just nu, gör vi bara mål så kör vi över dem, sa han besviket efter matchen.

JOAKIM MATTSSON

SJÖTULL–HILLE 1–1 (0–1)

Målen: 0–1 Emil Ring, 1–1 (84) Wallace da Silva.

Utv, Sjötull: Martin Lundberg. Hille: Daniel Kvarnström.

Domare: Metin Yildirim, Södertälje

Sjötulls tre stjärnor

3: Daniel Almqvist

2: Nermin Celjo

1: Charles Koroma

Hilles tre stjärnor

3:Jonas Jonesson

2: Samir Balic

1: Emil Ring

Mer läsning

Annons