Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ex-djurgårdare kan bli tillskott i SIF

Sandvikens IF ändrar om en hel del i startelvan mot IK Frej.
Därefter väntar en månads uppehåll – och när laget drar igång träningen igen kommer Dennis Boskailo, tidigare allsvensk spelare, börja provträna med SIF.

Annons

Division 1 norra-serien vänder i och med dagens omgång. Sandvikens IF gästar IK Frej Täby – laget man spelade 1–1 mot på Jernvallen förra helgen.

Och på Vikingavallen i Täby ställer SIF upp med en startelva full av ändringar. Jimmy Hansson, Emil Wigren och Jesper Karlsson som alla tre startade senast finns inte med i dagens startuppställning.

– Vi känner att vi vill ge de hetaste spelarna chansen, och då blir det den här formeringen, säger SIF-tränaren Tony Andersson.

• Ni har sex raka matcher utan förlust. Varför ändrar ni då om så mycket?

– Vi var inte riktigt nöjda med den senaste matchen, det är därför vi gör vissa korrigeringar i laget, säger Andersson.

• Vad ska ni göra annorlunda i den här matchen mot Frej?

– Vi måste få fler avslut och göra fler mål. Sen gäller det att vi för spelet, det är viktigt mot alla lag i den här serien.

En seger skulle betyda att SIF passerar IK Frej i tabellen och närmar sig topplagen.

– Det finns egentligen inte mycket att klaga på just nu, vi har ett bra självförtroende, säger Andersson.

Efter dagens match väntar ett matchuppehåll på en knapp månad – dessutom har SIF ett kortare träningsuppehåll. När träningarna drar igång igen kommer Dennis Boskailo, tidigare allsvensk spelare, att börja provträna med klubben.

– Han hörde själv av sig till mig, han är ju precis som jag från Köpingtrakterna så jag känner till honom väl, säger Andersson.

För tillfället tillhör Boskailo division 3-klubben Köpings FF. Men 24-åringens bästa tid som fotbollspelare var mellan 2006-2009 då han spelade i allsvenskan med Djurgården och blev uttagen i P18-landslaget.

Så mycket speltid i allsvenskan blev det visserligen inte – då han den största tiden var utlånad till flera olika superettanklubbar.

– Sandvikens IF skulle vara en bra klubb på rätt nivå för mig, jag kommer att flytta till Gävle och hoppas att det kommer att lösa sig för mig på något vis, säger Boskailo till Sporten.

Men en skada på vänster knä oroar Boskailo.

– Jag har haft problem med den skadan ett bra tag, jag hoppas att det ska bli bättre, säger han.

Mer läsning

Annons