Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust – nu får Huge behövlig vila

Sommaruppehållet kommer lägligt för Huge.

Och inte bara för att det igår blev en uddamålsförlust, 0–1 hemma på Kastvallen mot Avesta.

Det satt ett gäng skadade Hugespelare på läktaren.

Annons

– Men vi spelade så bra att vi skall vinna den här matchen, sade tränaren Henrik Isaksson direkt efter slutsignalen.

Den första halvleken blev jämn och de bägge lagen skapade målchanser.

Bland annat hade Huges Meda Makaya ett skott som gästernas målvakt fick sträcka på sig för att klara. Makaya passade sedan bakåt från gästernas kortlinje och där dök en Avestaback upp och placerade bollen strax utanför stolpen.

Simon Fäger trixade sig på egen hand igenom försvaret men han kom inte till avslut. Även Avesta hade chanser före paus och före detta gästrikebekantingen Christian Gauffin hade fem-sex skott som inte träffade målet.

– Vi skulle även haft en straff i den första halvleken och ett rött kort borde Avestaspelaren haft som fult sänkte Marcus Larsson, fortsatte Isaksson, som varken var nöjd med resultatet eller domaren.

I den andra halvan av matchen låg Huge på för ett segermål och Simon Fägers långa inkast skapade hela tiden oro i Avesta försvaret.

Men när man väntade på ett Hugemål stack Avesta upp och fixade en hörna som nickades undan ut mot sidlinjen igen och ännu ett inlägg kom och då nådde Aram Abed högst och kunde nicka in segermålet för Avesta.

Huge krigade på för att få till en kvittering men den kom aldrig även om chanser inte saknades.

Ett kryss hade kanske varit mest rättvist i den här händelserika division 3-matchen – men man måste ju även göra mål på sina chanser.

Mer läsning

Annons