Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust och flera skadade

Det blev ingen fortsättning på segerraden för Sandvikens IF. På ett soligt Kopparvallen i Falun vann hemmalaget Falu FK med 1–0 och satte därmed stopp för rödvästarnas serieledning. Och en olycka kommer sällan ensam heter det ju. SIF fick tre spelade skadade.

– Det var väldigt olyckligt för oss och jag hoppas att dom snart är tillbaka igen, säger Tony om de skadade spelarna.

Annons

Dom två första spelarna som tvingades lämna plan var Andreas Gillström och Tobias Wanke. Båda med känningar i baksidan av låren. Detta skedde efter knappa tjugo minuter in i matchen. I samma veva gjorde även Falun 1–0. Ett skott strax utanför straffområdet som letades sig in bakom Tim Markström.

– Vi började väldigt darrigt och det var Falun för hela slanten första 10-15 minuterna. Sen tycker jag att vi kommer tillbaka in i matchen igen. Då åker vi på skadorna och målet och det gör ju att vi tappar igen. Men sett till hela första halvlek så är Falun det klart bättre laget, säger Tony.

I andra halvlek byttes Oskar Vejlo ut och Tobias Utriainen kom in. Man försökte att trycka upp lagdelarna lite mer och komma runt mer på kanterna.

Man vaskade fram ett par chanser. Närmast var inhopparen Eldar Abdulic som med ett skott på halvvolley tvingade Falu-målvakten att tippa bollen i ribban och ut. Men samtidigt som SIF pressade på för en kvittering så fanns där också lägen för hemmalaget att utöka ledningen.

– Vi jagade verkligen en kvittering. Men i ärlighetens namn var det väl lika nära att dom gjort 2–0 också. Sen drabbas vi ju av en skada till med en kvart kvar och då blir ju våra chanser till poäng än mindre, eftersom vi då hade gjort våra byten redan och fick spela med en man mindre, säger Tony.

Ja, den tredje spelaren i SIF som blev skadad var inhopparen Sereya Mobaraki som i en tuff närkamp kolliderade med en Falu-spelare och med en befarad knäskada, lämnade planen och fick snabb transport till Faluns sjukhus.

– Sereya är ingen kille som ligger i onödan. Nu hade han verkligen ont och jag är rädd att det kan vara en riktigt illa knäskada, berättar Tony som vid tidpunkten för intervjun inte visste hur pass allvarlig skadan var.

Noll poäng och tre spelare på skadelistan var väl inte vad man hade sett framför sig inför den här matchen i SIF-lägret. Men Tony väljer att se framåt.

– Tyvärr så stämde min scoutning av Falun lite för bra. Dom är inte ett dugg sämre än många av topplagen i den här serien och det fick vi erfara i dag. Serien är så pass jämn så det går inte att göra en dålig insats. Då får man stryk. Men samtidigt så är vi fortfarande med i täten och det tänker vi fortsätta vara, avslutar han.

Mer läsning

Annons