Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollskollen: Skyttekungen flyttar

Sportens medarbetare Björn Engelaar har koll på vad som händer i den lokala fotbollen. Den här veckan har han senaste nytt om herrlagen i trean, minus Hofors som redan behandlats:

Annons

Hille

Hille tappar sin bäste målgörare från förra säsongen, Emil Ring (20 mål) och målvakten Mattias Andersson. Emil har precis flyttat till Norge där han skall jobba för ett stort oljebolag. Mattias har blivit pappa och väljer att ta hand om familjen. Man ersätter Mattias med Kungsgårdens Björn Jansson. Det blir nog svårare att ersätta Emil men värvningen av Omar Guidji, Huge, kanske kan ge Hille en ny skyttekung. Man har även knutit till sig Fredrik Ström, Gefle IF och Alexander Haglöw från Strömsbergs IF.

Kungsgården

Kvalade sig kvar i trean förra säsongen och kan räkna in hela sju nyförvärv så här långt. På lån från Sandvikens IF kommer Joakim Kullberg, Robin Krantz och Jacob Karlsson. Övriga nyförvärv är Tobias Wiberg Persson, Järbo, Isak Högblom och Adam Jörtsö, Stensätra och Berhane Zeru från SIF-juniorerna. Man tappar Björn Jansson till Hille och Kochin Ali till Stensätra. Ett gäng av de äldre spelarna har valt att trappa ner genom att spela med KSK 2.

Valbo

Tog sig till trean genom att vinna gästrikefyran och har också sju nya spelare i truppen och endast en spelarförlust. Här har IK Huge, som drog sig ur trean på grund av spelarbrist, bidragit med fyra spelare: Marcus Larsson, Sebastian Henriksson, Alexander Sjöström och Rasmus Sjöström. Adrian Olsson, GIF-juniorerna, Rasmus Nord Solin, GGIK, och Marcus Jössund, Kramfors kommer även de att försöka ta en starttröja i Valbo. Andreas Sundin är den enda förlusten, till IK Huge.

Mer läsning

Annons